Sreda 08.08.2018.
08:57
Vestionline, Tanjug

Vlada Crne Gore: Marković nije Vučiću ništa obećao

pixabay.com
 

Kako je kratko saopšteno iz Vlade Crne Gore za TVCG, premijer Duško Marković nije prošle godine ništa obećao predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, već je samo govorio o unapređenju položaja Srpske zajednice u Crnoj Gori.

U tom smislu Marković je, kako se navodi, rekao da će Crna Gora i njegova vlada posebno, biti snažno posvećene očuvanju i unapređenju položaja srpske zajednice, ali i "pažljivom odnosu prema onome što su glasovi ili nezadovoljstvo i primedbe koje dolaze iz srpske zajednice". 

Marković je tada Vučiću preneo, podsetila je TVCG, i da sa njim i sa srpskom vladom žele da iskreno razgovaraju o tim pitanjima, dodajući da za takav dijalog nisu potrebni posrednici niti političke platforme bilo koje stranke. 


- Želim da vas uverim da je srpski jezik ćirilica ustavna kategorija, da iz budžeta u okviru naših mogućnosti podržavamo i podstičemo poziciju srpske zajednice - preneo je tada Marković srpskom predsedniku, a podsetila TVCG, ali je i poručio da ukoliko postoje problemi, a on veruje da postoje, ima prostora da se o njima razgovara. 

-ć Spremni smo da zajedno sa vama taj prostor širimo i da pronalazimo najbolje odgovore, jer je to u duhu našeg prijateljstva i našeg ukupnog interesa - kazao je Marković, a preneto je na sajtu RTCG. 

2024 © - Vesti online