Sreda 08.08.2018.
08:39
Vestionline, Tanjug

Partije u Makedoniji protiv podele Kosova

pixabay.com
 

Kako piše Bota sot, najveća vladajuća stranka, SDSM, zagovara princip nerazdvajanja granica i unapređenja međususedskih odnosa.

"SDSM se drži principa nemenjanja granica na Balkanu. Politika SDSM je orijentisana na integraciju celog regiona, izgradnju prijateljstva, razvoj i unapredenje odnosa s susedima. Samo na ovaj način region može da ide ka razvoju, napretku i prosperitetu, što je u interesu svih građana", navode u toj stranci. 

O ovakvim temama ne treba razgovarati, jer je region na putu za integraciju u evroatlantske strukture, poručuju iz stranke Albanaca Demokratske unije za integracije DUI.

"Predsednik stranke Ali Ahmeti je govorio nekoliko puta na ovu nametnutu temu o menjaju granica, rekavši da je region trenutno na pravom putu ka miru, bezbednosti, stabilnosti i evroatlantskih integracija i ekonomskog razvoja i da zbog toga scenariji koji mogu da promovišu domino efekat širom regiona, ne treba da se odvijaju u javnom diskursu", saopštila je DUI.

Opoziciona VMRO-DPMNE takođe se protivi promeni granica, navodi portparol te stranke Dimče Arsovski, a prenosi Blic. 

- Mi smo protiv bilo kakve korekcije granice - rekao je on za Alsat M.

Druga albanska stranka, Alijansa za Albance navela je da Albanci više nemaju teritorije koje mogu da izgube.

"Nema smisla trgovati sa našom zemljom. Albanci više nemaju teritorije za gubljenje, naprotiv", naveli su u toj stranci.

2024 © - Vesti online