Utorak 07.08.2018.
22:15
D. P.

Viši rang nije šala

Lična arhiva
Popravni u nedelju: Fudbaleri Srbije

Već je prva utakmica u višem rangu je pokazala da naš tim očekuje daleko više izazova nego lane. U duelu sa Zefauom, sjajno je u 9. minutu pred golom domaćina reagovao iskusni Dušan Stojanović i doneo vođstvo.

Činilo se da tim iz Salcburga ima snage da već na početku sezone najavi seriju dobrih rezultata. Ipak, sve je počelo da se "ruši" u 42. minutu. Uporni domaćin je zahvaljujući Zajfaldu našao put do mreže golmana Šabanovića.

Uprkos predahu na poluvremenu, Isailović i saigrači nisu našli način da u drugom delu zaustave daleko raspoloženije fudbalere Zefaua. Maksimilijan Hofer je već u 52. minutu najavio potpuni preokret, savladavši Šabanovića drugi put. Istina, domaćin je igrao prilično grubo, ali i borbenije što govore i tri žuta kartona.

Ubedljivu pobedu najavio je trećim golom Aleksander Hofer u 73. minutu. Sve je završeno u 84. minutu kada je drugim golom Zajfald postavio konačnih 4:1.

Naši fudbaleri će sledećeg vikenda debitovati pred svojim navijačima. U nedelju, 12. avgusta, s početkom od 14.00 sati, na Panorama centru Srbija igra protiv USK Maksimarkt Anif 1b. Ova ekipa je u prvom kolu poražena u gostima 3:2 od USV Sankt Georgena.

Jedna izmena

Uprkos što je na klupi imao četiri igrača, trener ATSV Srbija 15 Milan Pavlović je u meču sa Zefauom izvršio samo jednu izmenu. ATSV Srbija 15 je igrala u sastavu Emir Šabanović, Darko Pavlović, Igor Stojanović, Aleksandar Petrović, Nikola Tasić, Stefan Nikolić, Marko Mugoša, Dušan Stojanović, Viktor Isailović, Andrija Petrović i Aleksandar Stojanović. Igrao je još Danijel Lekhotski koji je u 60. minut zamenio Mugošu.

2024 © - Vesti online