Utorak 07.08.2018.
12:50
Vestionline

Nova generacija strelaca stasava kraj Dunava

Streljački savez Srbije
Učesnici kampa u Karatašu

Kao i godinama unazad, kamp u Karatašu je organizovao Streljački savez Srbije, pod patronatom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

- Ove godine kamp je imao 40 polaznika. Sem takmičara i trenera iz svih krajeva Srbije, u radu je učestvovalo i šestoro strelaca i trener iz Republike Srpske. Tako je nastavljena odlična saradnja streljačkih saveza Srbije i Republike Srpske - rekao je direktor kampa Milan Parezanović. 

Rukovodilac stručnog rada bio je Saša Iker, a uz njega i Parezanovića uz strelce je bilo još osmoro trenera. 

- Imali smo odlične uslove za smeštaj i gostoljubive domaćine. Deca su svakog jutra imala trening fizičke pripreme, a kasnije tokom dana još dva u streljani. Svake večeri na sastancima smo zajedno analizirali treninge. Radilo se dosta, ali to nikome od strelaca nije teško palo, atmosfera je bila odlična - naglasio je Parezanović. 

Sklopljena su i mnoga nova prijateljstva. Za polaznike kampa priređeni su obilasci Muzeja "Lepenski vir" i Hidroelektrane Đerdap. 

Mladi strelci su sa nestrpljenjem dočekali najzanimljiviji deo rada, kontrolna takmičenja, u pojedinačnoj i miks konkurenciji. Najprecizniji su nagrađeni medaljama, diplomama i poklonima. 

Kontrolna takmičenja - najuspešniji učesnici 

Puška, juniorke: 1. Aleksandra Havran, 2. Natalija Tasić, 3. Milica Ristić. 

Puška, juniori: 1. Dimitrije Gaćeša, 2. Matej Rašić, 3. Mihajlo Tešić. 

Pištolj, juniorke: 1. Milica Obradović, 2. Marija Smiljanić, 3. Nađa Martinović. 

Pištolj, juniori: 1. Stefan Aškrabić, 2. Ivan Slijepčević, 3. Dušan Bojić. 

Puška, miks: 1. Elena Stevanović/Matej Rašić, 2. Aleksandra Havran/Nemanja Živojinović, 3. Katarina Stanković/Dimitrije Gaćeša. 

Pištolj, miks: 1. Milica Obradović/Petar Davidović. 

2024 © - Vesti online