Utorak 07.08.2018.
11:04
Tanjug

Petković renovira nacionalni tim Švajcarske, precrtan Behrami

EPA/LAURENT GILLIERON
Selektor reprezentacije Švajcarske Vladimir Petković na Svetskom prvenstvu u Rusiji

Švajcarski mediji su preneli da Behrami, koji igra za italijanski Udineze i jedan je od nekoliko reprezentativaca albanskog porekla sa Kosova, neće više biti deo švajcarske nacionalne selekcije, što je i sam potvrdio. 

Preko "Tvitera", Behrami je poručio:

- Završena je moja međunarodna karijera. 

Švajcarski mediji tvrde da je razlog za izbacivanje iz tima uloga Behramija u reprezentaciji, pošto u svlačionici ima "preveliku moć". 

- Radi se o taktičkoj odluci - objasnio je Petković u prvoj izjavi. 

Portparol Fudbalskog saveza Švajcarske Marko fon Ah potvrdio je medijima da je bilo razgovora između trenera i Behramija, u kojem je tema bila budućnost igrača, ali da nije bilo reči o isključenju. 

- Petković me je nazvao. Najpre sam pomislio da se radi o normalnom razgovoru, ali je Petković odmah rekao da sam isključen iz tima - preneo je Behrami. 

On je izrazio uverenje da se radi o političkoj odluci selektora, a na pitanje da li je uzrok tome slavlje Šaćirija i Džake na utakmici protiv Srbije uz prikazivanje dvoglavog albanskog orla, jasno je odgovorio sa "da". 

Behrami je kritikovao pokretanje diskusije o isključenju dvojnih državljana iz nacionalnih selekcija. Rekao je da je planirao da do 35 godine igra za nacionalnu selekciju, a selektoru Petkoviću je prebacio da nema pojma o fudbalu. 

- Opšti problem Fudbalskog saveza Švajcarske je što odlučuju ljudi koji nisu igrali fudbal - naglasio je Behrami, koji je za reprezentaciju Švajcarske odigrao 83 utakmice i dao dva gola tokom 13 godina. 

Petković je, takođe, razgovarao i sa Bljerimom Džemailijem i Gelsonom Fernandesom, pa se špekuliše da ni oni neće više biti članovi nacionalnog tima. Takođe, govori se o tome da će rekonstrukcijom biti obuhvaćeni i Štefan Lihtenštajner i Johan Đuru. 

2024 © - Vesti online