Ponedeljak 06.08.2018.
15:24
b92.net, Vestionline

Kako će se Megan uklopiti u kraljevsku tradiciju rađanja?

EPA/Facundo Arrizabalaga
Princ Hari i Megan Markl (Foto: Arhiva)

Iako je trudnoća mnogim ženama jedan od najlepših perioda u životu, ako odluči da rodi dete vojvotkinja od Saseksa Megan Markl neće moći da uživa u nekima od čari blaženog stanja. 

Zbog strogih kraljevskih pravila, kako kaže stručnjak za tradicije kraljevskih porodica Viktoria Arbiter, običaj darivanja majke i deteta pre porođaja, koji je inače posebno popularan u SAD-u, njima je nezamisliv.

Megan sigurno neće moći da okupi porodicu i prijateljice da uz tortu i poklone proslave trudnoću i skori dolazak deteta. 

Proslava i darivanje 

Obzirom da je britanska kraljevska porodica jedna od najbogatijih u Evropi, tako nešto bi bilo nezamislivo i neprilično. Ne postoji ništa što ne mogu sami da kupe - kaže Arbiter, koja uprkos glasinama i medijskim natpisima sumnja da je Pipa Midlton (34) svojoj sestri vojvotkinji Kejt Midlton (36) organizovala zabavu darivanja uoči rođenja njihovog prvog deteta princa Džordža (5). 

Iako darivanje deteta u Velikoj Britaniji baš kao ni u ostatku Evrope i nije neizostavan događaj, trudnicama u SAD-u to mnogo znači i deo je tradicije. Strogo ograničena putovanja 

Trudnicama se svakako ne savetuje putovanje avionom, ali je kod kraljevske porodice ta zabrana još izraženija.

Kejt Midlton je putovanja u trudnoći morala da svede na minimum i samo je jednom u tri trudnoće letela avionom. 

Pol deteta mora biti tajna 

Iako mnogi nisu verovali, vojvotkinja Kejt i princ Vilijam navodno ni za jedno dete pre rođenja nisu znali pol. Izvor blizak paru je za "The Sun" još uoči Kejtine prve trudnoće rekao da oni s nestrpljenjem iščekuju dan porođaja da bi saznali jesu li postali roditelji dečka ili devojčice. 

Medicinski tim koji brine o trudnici 

Megan bi, kao i Kejt, u trudnoći i za vreme porođaja uz sebe trebala da ima tim medicinskog osoblja koji bi pratio da trudnoća i porođaj prođu u najboljem redu.

Vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton je uz sebe za sve tri trudnoće imala ekipu u kojoj su bili ginekolog, tri babice, tri anesteziologa, četiri hirurga za slučaj carskog reza, četiri pedijatra i laboratorijski tehničar.

2024 © - Vesti online