Ponedeljak 06.08.2018.
19:13
Ž. Marković - Vesti

Vruće kao u Grčkoj

Ž. Marković
Beže od vrućine u vodu

Našim ljudima i nije do vatrometa već radije idu negde na kupanje ili u šetnju.

Tanja Radojević iz Talvila kod Ciriha po ovim strašnim vrućinama najviše šeta obalom Ciriškog jezera ili se rashlađuje u bazenu.

- Veoma mi je prijatno dok šetam obalom jezera jer koliko-toliko pirka vetar i unosi malo svežine, pogotovo u popodnevnim satima. Inače, ima i dosta klupa za sedenje u hladovini, pošto ima dosta drveća pored obale jezera. Preko dana boravim u stanu, pijem dosta tečnosti, jedem salatu, voće i sladoled za osveženje - kaže Tanja Radojević.

Nenad Miljković iz Herisaua se upravo vratio iz rodnog Aleksinca gde je bio dve nedelje na odmoru.

- I dole su velike vrućine, ali ovo je katastrofa ovde u Herisauu. Ovde je velika vlažnost vazduha, nije kao dole. Velika vlažnost u vazduhu te tera da se oznojiš, ali zato idem na bazen i rešio sam problem. Prijatno je osveženje - navodi Nenad.

I Božo i Snežana Šivčić žive i rade u Herisauu. Oni su bili na odmoru u Budvi i u kod kuće u Malom Zvorniku.

- Lepo smo se proveli dole i sada nastavljamo ovde u Švajcarskoj na bazenu u Herisauu. Nesnosne vrućine su i samo hladovina, bazen i hladno pivce može da nas spase - kaže Božo Šivčić.

Brat i sestra Nemanja (8) i Anđela (12) Arsić rodom su iz Aleksinca, a žive takođe u Herisauu. Tek su pristigli sa odmora, a kako kažu bili su sa roditeljima nedelju dana u Grčkoj i dve nedelje u Aleksincu.

- Pošto je vreme ovde sad skoro kao u Grčkoj, rešili smo da koristimo ostatak odmora osvežavajući se ovde na bazenu - kaže Anđela Arsić.

 

2024 © - Vesti online