Nedelja 05.08.2018.
19:22
Vestionline

Povratak na mesto uspeha: Maldini ponovo u Milanu

EPA/Luis Tejido
Milanova nova era biće ojačana Paolom Maldinijem

Posle niza promena u igračkom kadru na redu su došla i pojačanja u upravi kluba. Možda i najveće koje je moglo da se dogodi - dogodilo se.

"Večiti kapiten" i jedna od najvećih legendi kluba Paolo Maldini (50) vratio se u Milan devet godina posle svoje poslednje utakmice za klub 31. maja 2009. protiv Fiorentine. 

Možda se ovaj povratak očekivao i ranije, međutim Maldini nije bio u dobrim odnosima sa Silvijom Berluskonijem, koji je bio gazda kluba i u njegovim igračkim danima, a nije verovao ni u potonji kineski projekat.

Ulazak "Eliot korporacije" u klub, i povratak Brazilca Leonarda na mesto sportskog direktora bile su dovoljni da se vrati i as koji je odigrao više od 900 utakmica za Milan u svom dvadesetpetogodišnjem mandatu (1984 - 2009), i sa kojim je osvojio sedam skudeta i pet titula prvaka Evrope.

 

Red and Black my favorite colors

A post shared by Paolo Maldini (@paolomaldini) on Aug 4, 2018 at 11:19am PDT

"Nova era Milana", kako navijači ovog kluba nazivaju ovaj projekat, ima za cilj da najpre klub vrati u Ligu šampiona gde je poslednji put bio u sezoni 2013/14.

Sve ovo rezultiralo je i promenama u igračkom kadru.

Klub je pod vođstvom Leonarda doveo: Ivana Strinića (Sampdorija), Alena Halilovića (Hamburg), Pepe Reinu (Napoli), Gonzala Iguaina i Matija Kaldaru (obojica Juventus), a otkupljeni su Nikola Kalinić (Fiorentina) i Fabio Borini (Sanderlend), koji su u prošloj sezoni bili u Milanu kao pozajmljeni igrači.

Klub su napustili Leonardo Bonući (Juventus), Mbaje Nijang (Torino) i Đanluka Lapadula (Torino).

Očekuje se da klub bude i dalje aktivan na letnjoj fudbalskoj pijaci.

Mnogo polemike se vodi i oko trenera a to je još uvek Đenaro Gatuzo, takođe bivša legenda Milana. Očekuje se da klub uskoro preuzme doskorašnji trener Čelzija Antonio Konte.

2024 © - Vesti online