Subota 04.08.2018.
19:30
Vestionline

6/6: Kližan uz Gulbisa s najviše prvih ATP finala bez poraza

www.facebook.com/generaliopen
Četiri od šest trofeja su sa šljake: Martin Kližan

Martin Kližan (112. na svetskoj listi) morao je da prokrči put do pehara i preko dva kola u kvalifikacijama. Na glavnom turniru je nagovestio najbolji rezultat jer je u drugom kolu savladao prvog nosica Dominika Tima, domaćeg aduta, a odmah zatim, u četvrtfinalu, pobedio je i Dušana Lajovića iako je naš teniser u taj-breku drugog seta imao dve meč-lopte. 

Zanimljivo je da je Kližan i svoj drugi od šest trofeja, na šljaci u Minhenu 2014, uzeo na isti način kao i u poznatom austrijskom skijaškom centru, preko kvalifikacija i s pobedom u finalu protiv Denisa Istomina, koji je sada 95. na listi.

Ove godine su do sada kao tzv. kvalifikanti trijumfovali i Rus Danil Medvedev u Sidneju, Bosanac Mirza Bašić u Sofiji, Španac Roberto Karbaljes Baena u Kitu i prošle nedelje Gruzijac Nikoloz Basilašvili u Hamburgu, dok je Italijan Marko Čekinato to učinio u Budimpešti kao "srećni gubitnik".

Kližan, koji je, dakle, bez poraza kad se domogne finala, prigrabio je trofeje i u dvorani u Sankt Peterburgu (2012), na šljaci u Kazablanki (2015) i u dvorani u Roterdamu i na zemljanoj podlozi u Hamburgu prošle godine. Letonac Ernests Gulbis takođe ima 6/6 u finalima, što je i najbolji početak u istoriji ATP tura: Delrej bič (2010, 2013), Los Anđeles (2011), Sankt Peterburg (2013), Marsej, Nica (2014).

2024 © - Vesti online