Nedelja 05.08.2018.
01:30
b92.net, Vestionline

Šta je sve novo na Opelu Corsi

youtube.com/carwow
Foto: Ilustracija

S tim na umu, nova Corsa će doživeti dramatične izmene u odnosu na odlazeću generaciju, tvrdi Autocar. 

Nova Corsa će koristiti PSA platformu CMP (Common Modular Platform) na kojoj je baziran novi Peugeot 208, a u pitanju je platforma sa motorom i pogonom na prednjem delu vozila koji omogućava širok spektar agregata. 

Spekuliše se da će nova Corsa prva predstaviti novi 1,2-litarski turbo trocilindarski motor koji bi trebalo da ponudi kupcima savršenu kombinaciju performansi i ekonomičnosti.

Ubrzo nakon premijere hečbeka sledeće godine, biće predstavljena i električna verzija pod oznakom eCorsa. Ovaj model će biti lansiran ubrzo nakon što se na tržištu nađe električni Peugeot 208. 

Zahvaljujući vlasništvu PSA, očekuju se i velike promene u dizajnu Corse, koja bi trebalo da bude prvi model iz Opelove porodice koji će prisvojiti novi stilski pravac brenda predstavljen konceptom GT X Experimental. 

Kao takav, automobil će dobiti novu brendovu "Vizor" masku i redizajnirane farove. PSA će ukinuti Corsu sa troja vrata zbog male potražnje takve vrste automobila, pa će praviti samo model sa petoro vrata.

2024 © - Vesti online