Subota 04.08.2018.
15:55
Vestionline, Tanjug

Albanci spokojni, Srbi zabrinuti

Tanjug
Kosovska Mitrovica

Albanci su spokojniji, kako navode, i veruju da će "sve mirno da se reši", mada ne objašnjavaju da li misle na rešenje koje će značiti spokoj i za njihove sugrađane Srbe. 

- Normalno da smo zabrinuti. Mislim da je svako normalan zabrinut. Daj Bože da ostane mirno, ali zabrinjavajuće je stanje. Prisutna je velika briga, veliki strah - kaže jedna Mitrovčanka. 

Njen sugrađanin, koji ne kaže ime, potvrđuje da su građani veoma zabrinuti, i da ih brine i ono što se može čuti iz Prištine: 

- Sama situacija je takva kakva jeste, ali kako će da se odvija to ne znamo, bez obzira šta se govori. Zato postoji zabrinutost - rekao je on. 

Penzioner iz Mitrovice kaže da nije jednostavno da se živi na ovim prostorima, ali i da će naši sunarodnici na njima ostati. 

Na šetalištu u severnoj Kosovskoj Mitrovici mogu se zateći i Albanci, koji žive u ovom delu grada, ali i preko Ibra. 

Oni kažu da su zabrinuti, ali u manjoj meri, jer veruju da će se "sve rešiti mirno". 

- Da situacija nije dobra, nije. Mi kao građani ovog grada osećamo strepnju, ali se nadamo da će sve biti dobro. Računamo na to da će sve biti ipak dobro i da će Albanci i Srbi živeti u miru zajedno na Kosovu. Moramo da živimo ovde, i ako je moguće zajedno - rekao je jedan Albanac iz Mitrovice. 

Bivši službenik skupštine opštine Vučitrn, Albanac, rekao je da svi očekuju da će sve mirno da se reši. 

- Svi očekuju da će biti mira, i nikoga ne zanima politika, već život. Ja sam radio u opštini Vučitrn i nije me nikada interesovala politika i nacija, samo čovek i nečovek - rekao je on za Tanjug. 

2022 © - Vesti online