Subota 04.08.2018.
10:44
Vestionline

Majami je na NBA draftu izabrao - Grizmana

EPA/Sergei Ilnitsky
Zasluženi odmor posle Mundijala na kojem je tituli Francuske doprineo s četiri gola: Antoan Grizman

Francuski fudbaleri su nedavno pokorili svet, a čak dvojica među njima su se odlučili da produženi odmor, koji su im dali klubovi u kojima igraju, iskoriste za posetu trostrukom NBA prvaku (2006, 2012, 2013). Onomad je tamo bio Barselonin igrač Osama Dembele (21), a za njim eto i Antoana Grizmana (27).

Obojica su na dar dobili dres kluba. Grizmanu je pripala njegova "sedmica", a njom se pohvalio u šaljivom maniru: "Na NBA draftu 2019. Majami je kao prvog pika izabrao Antoana Grizmana iz Atletika iz Madrida".

Omaleni francuski fudbaler je posetio trofejnu salu kluba, a okušao se i na koševima u sali za treninge.

Budući da će Majami najverovatnije od 2020. imati tim u severnoameričkoj soker ligi, koji će biti pod patronatom proslavljenog engleskog fudbalera Dejvida Bekama, možda Grizmana kroz nekoliko godina vidimo i u tom dresu. Do tada on ostaje član pobednika Lige Evrope i uskoro će mu se priključiti.

Atletiko, koji je odigrao dve pripremne utakmice u Singapuru (s Arsenalom 1:1 pa na penale 3:1, s Pari Sen Žermenom 2:3), sledeća tri meča igra u Evropi. Sutra je gost bundesligaša Štutgarta, 8. avgusta se sastaje s Kaljarijem u italijanskoj provinciji Južni Tirol, a onda na svom stadionu, tri dana kasnije, dočekuje Inter. 

2024 © - Vesti online