Petak 03.08.2018.
16:55
b92.net, Vestionline

Alan Voker na Tjentištu

youtube.com/ Alan Walker
Memorijalni kompleks Tjentište

U novom spotu Vokera mogu da se prepoznaju spomenik Bitke na Sutjesci, na Tjentištu u Bosni i Hercegovini, i spomenik Revolucije naroda Moslavine u Podgariću. 

Monumentalnu betonsku skulpturu na Tjentištu je, u znak sećanja na Bitku na Sutjesci, 1971. godine izradio vajar Miodrag Živković. Spomenik je jedini deo memorijalnog kompleksa koji je preživeo rat u Bosni i Hercegovini, i to samo zato što je tokom rušenja zafalilo eksploziva. 

Spomenik Revolucije naroda Moslavine je monumentalan spomenik kod mesta Podgarić u Moslavini, u Hrvatskoj, rad skulptora Dušana Džamonje. Visok je 10, a širok 20 metara. 

Moslavačka gora je tokom Narodnooslobodilačkog rata bila ustanička i partizanska baza Moslavine i šireg područja sve do Zagreba. 
U spotu se vidi i Njegošev mauzolej, podignut po zamisli hrvatskog vajara Ivana Meštrovića, čija gradnja je završena 1974. godine. 

Video počinje kadrovima slapova Kravice kraj Ljubuškog, u Bosni i Hercegovini.

Alan Olav Voker je dvadesetogodišnji norveško-britanski di-džej, koji je slavu stekao singlom "Faded" iz 2015. godine. 

Prošle godine časopis DJ Mag ga je stavio na 17. mesto 100 najboljih di-džejeva sveta, piše Index. 

Ovo nije prvi put da Voker snima u našem regionu. Prošle godine je objavio spot sniman u uništenom turističkom kompleksu u Kuparima, u Hrvatskoj.

2024 © - Vesti online