Petak 03.08.2018.
13:49
Vestionline

Partizan potvrdio: Đukić odlazi, Mirković novi trener

MN Press
Veliki izazov: Zoran Mirković

Miroslav Đukić (52) ni ovaj put neće ostati u Partizanu do kraja ugovora. U decembru 2007, na opšte iznenađenje, iako su "crno-beli" kao vodeći na tabeli prvenstva imali šest bodova prednosti u odnosu na "večitog rivala" Crvenu zvezdu, najbližeg pratioca, samovoljno je odlučio da prihvati poziv Fudbalskog saveza da preuzme mesto selektora. Kormila se dohvatio Slaviša Jokanović.

I sada umesto Đukića na mesto trenera dolazi bivši Partizanov igrač. Kao što je i naš portal izvestio, biće to Zoran Mirković (46), koji je do sada predvodio samo Sinđelić u Prvoj ligi 2015.

- S današnjim danom Miroslav Đukić nije više trener Partizana. Klub mu se zahvaljuje na svemu što je dosad uradio za nas, kao što je i on zahvalan Partizanu. Rastajemo se u dobrim odnosima. Sada već bivši trener ne potražuje nikakvu nadoknadu od kluba, a sav dug prema njemu biće isplaćen u naredne dve godine. Novi trener biće imenovan u naredna dva ili tri dana, ali postoji dogovor sa Zoranom Batom Mirkovicem i on će preuzeti funkciju novog trenera - rekao je Vazura.

Spekuliše se da je dug oko 250.000 evra.

Partizan u trećem kolu prvenstva u nedelju (19 časova) prvi put ove sezone u domaćem fudbalu igra pred svojom publikom. Dočekuje lučansku Mladost koju je u prošloj sezoni savladao u finalu Kupa u Surdulici s 2:1. Privremeno će na klupi biti Žarko lazetić, još jedan bivši Partizanov igrač, koji je bio Đukićev pomoćnik.

2024 © - Vesti online