Petak 03.08.2018.
13:15
Tanjug, Vestionline

Progovorila majka Bin Ladena: Bio je dobar dečak, ali...

youtube.com/CBS News
Osama Bin Laden ubijen je 2011. godine u Pakistanu

- Bio je jako dobar dečak dok nije upoznao neke ljude koji su ga prilično mnogo isprali u ranim 20-im godinama. Možete to nazvati kultom. Uvek sam mu govorila da se odmakne od njih. I nikad mi ne bi priznao to što radi, jer me je toliko voleo - istakla je Ganem u intervjuu za britanski Gardijan.

Ona je u intervjuu, prvi put nakon 17 godina od terorističkog napada na kule bliznakinje u Njujorku, rekla da je Osama bio voljen, ali da je nekako izgubio svoj put.

- Imala sam vrlo težak život zato što je moj sin bio daleko od mene. Bio je jako dobar klinac i mnogo me je voleo - kazala je Ghnem, pokazujući njegovu fotografiju u vojnom odelu. 

Ona je pokazala i fotografiju svog supruga, al-Atasa, koji je odgajao i brinuo se o sva tri sina, ističući da je bio dobar čovek i da je bio dobar prema Osami koga je dobila iz prvog braka.

Prema njenim rečima, Osama je postao pobožan već u svojim ranim dvadesetim godinama, dok je studirao ekonomiju na Univerzitetu King Abdulaziz u Džedi, gđe je postao i radikalan. 

- Ljudi na univerzitetu su ga promenili. On je tada postao drugačiji čovek - rekla je ona.

Prema njenim rečima, jedan od muškaraca koje je Osama upoznao bio je Abdulah Azam, član Muslimanskog bratstva koji je kasnije prognan iz Saudijske Arabije i koji je vremenom postao Osamin duhovni savetnik.

Kako se navodi, Ganem je godinama odbijala da govori o Osami, kao i svojoj porodici - naročito tokom dve decenije dok je njen sin važio za vođu Al-Kaide. 

Njihova vila se nalazi u gradu Džedi u Saudijskoj Arabiji, a porodica važi još uvek za jednu od najbogatijih u Saudijskoj Arabiji.

Bin Laden je pronađen i ubijen 2011. godine u Pakistanu.

2020 © - Vesti online