Subota 04.08.2018.
05:30
b92.net, Vestionline

"Čudotvorni" lovorov list

pixabay.com
Foto Ilustracija

Stručnjaci kažu da je lovor veoma moćna biljka koja podmlađuje, popravlja raspoloženje, čisti telo, rešava respiratorne probleme i slično, piše Remedi Dejli. 

Pomaže kod nervoze i umora 


Kombinacija hemikalija u lovorovom listu deluje smirujuće na telo i psihu. Zapalite nekoliko listića u prostoru u kojem boravite i udišite taj dim. Ipak, nemojte to da radite pre spavanja, jer miris zapaljenog lovora može da vas razbudi. 

Čisti sluz iz pluća 

Lovorov list je stimulans disajnih puteva i može da pomogne pri izbacivanju sluzi iz pluća. Najbolji način je da stavite sveže ili suve listove u vruću vodu i da udišete paru. Pomaže i mazanje uljem lovora po prsima. To leči alergije i astmu. 

Pomaže kod dijabetesa 

Istraživanje je pokazalo kako konzumiranje tri grama lovora na dan smanjuje nivo glukoze kod ljudi koji imaju dijabetes tipa 2.

Dobar je za probavu 

Stavljajte ga što više u hranu ili masirajte trbuh uljem lovora nakon obroka. To će da doprinese bržem izlučivanju i preradi hrane u želucu. 

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Pravilan rad srca 


Organski spoj pronađen u lovoru jača zidove kapilara u srcu i pomaže pri eliminaciji lošeg holesterola iz tela. 

Leči upalu zglobova 


Ukoliko imate problem sa zglobovima, uljem od lovora masirajte bolno područje i pojačajte količinu lovorovog lišća koju dodajete u hranu. 

Efikasan i kod urinarnih infekcija 


Pomešajte prah od lovora sa mlekom i pijte ovaj napitak kada se pojave ovi problemi. Radi se o starom receptu za rešavanje urinarnih infekcija.

2024 © - Vesti online