Petak 03.08.2018.
12:15
Vestionline, Tanjug

"Hrvatska nema snage da se suoči sa zločinačkom prošlošću"

M. Karović
Miodrag Linta: Suština današnje Hrvatske jeste rehabilitacija ustaštva i ustaške ideologije

- Antifašizam vlastima u Hrvatskoj služi samo za spoljnu političku upotrebu kada povremeno treba peglati određene stvari, a suština današnje Hrvatske jeste rehabilitacija ustaštva i ustaške ideologije - rekao je Linta za tv Pink.

On smatra da je glavni promoter rehabilitacije ustaštva i mržnje prema Srbima hrvatski pevač Marko Perković Tomson koji, kako kaže, ima podršku svih relevantnih društvenih faktora u Hrvatskoj.

- Iza njega je vlast, katolička crkva, sve stranke desne orijentacije, fudbalska reprezentacija, hrvatska predsednica kojoj je on omiljeni pevač. Kad vidite kakvu podršku ima Tomson, vidite da je temelj današnje Hrvatske antisrpstvo i ustaštvo - ocenio je Linta.

On je kao promotere ustaštva i antisrpstva označio i hrvatsku fudbalsku reprezentaciju na čelu sa Lukom Modrićem koji je, kaže, idol Hrvata.

- Nisu problem ekstremne navijačke grupe, problem je što je predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske Davor Šuker 1996. položio cveće na groblje Ante Pavelića, a 2010. rekao da se ne kaje što je to učino. Problem je i što je Luka Modrić, čija je majka Srpkinja i otac iz mešovitog braka, pozivao Tomsona na binu dok su slavili - kazao je Linta.

2024 © - Vesti online