Petak 03.08.2018.
11:33
Vestionline, Tanjug

Ubistvo advokata u nadležnosti Tužilaštva za organizovani kriminal

Tanjug
Nela Kuburović: Postoji osnovana sumnja da je ubistvo Ognjanovića počinila kriminalna grupa

Ona je naglasila da su ministarstva pravde i unutrašnjih poslova izašli u susret zahtevima advokata i da je predloženo formiranje radne grupe koja će se baviti njihovim položajem kroz izmene odgovarajućih zakona, pre svega Krivičnog zakona.

- Radna grupa treba da prati sve slučajeve koji se tiču napada na advokata. To nije mali broj predmeta. Sustina je da se u tim predmetima postupa sa dužnom pažnjom, da se rešavaju hitno - rekla je ona za TV Pink.

U samoj radnoj grupi osim predstavnika advokature biće i predstavnici Ministarstva pravde, republičkog javnog tužioca, predstavnici sudstva... 

Podseća da je zbog ubistva advokata sastanak imao i Biro za koordinisanje službi bezbednosti, što ukazuje da se radi ne samo na razotkrivanju počinioca već i na borbi države protiv organizovanog kriminala.

- Predmet je u nadležnosti Tužilaštva za organizovani kriminal, što pokazuje da postoji osnovana sumnja da je reč o organizovanoj kriminalnoj grupi koja je izvršila ubistvo - naglasila je ministarka.

Zbog ubistva advokata njegove kolege su na nedelju dana obustavile rad, a ministarka se nada da će naredne nedelje advokati nastaviti sa redovnim radom. 

- Obustava je bila ograničena u onim situacijama gde su stranke mogle da trpe neku posledicu zbog propuštanja roka , ali su reagovali i u pritvorskim predmetima - zaključila je ona.

2024 © - Vesti online