Četvrtak 02.08.2018.
21:25 >> 21:33h
Vestionline

Mirkoviću kormilo Partizana od ponedeljka!

MN Press
Povratak u voljeni Partizan, na njegovu trenersku klupu: Zoran Mirković

Nezadovoljstvo igrama crno-belih traje od početka sezone i od utakmice do utakmice najavljivala se smena Miroslava Đukića. Pre nekoliko dana, međutim, posle sednice Skupštine kluba, demantovana je vest da je Đukić smenjen i da će ga naslediti Zoran Bata Mirković (46).

Bio je to, u stvari, signal da se nešto dešava iza kulisa, što se obistinilo. Pojedini beogradski mediji su najavili smenu jedva sat po završetku utakmice u Viljnusu. Partizan je remijem protiv Trakaija (1:1) izborio plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, ali su crno-beli još jednom ovog leta razočarali igrom, pa i ponašanjem (isključenje Sume).

Sve to je, naime, bilo  dovoljno da se "aktivira" vest koja je strujala Beogradom nekoliko dana. A scenario je, navodno, sledeći: Đukić u petak podnosi ostavku, njegov  pomoćnik Žarko Lazetić vodiće tim u nedelju protiv Mladosti iz Lučana, u trećem kolu Superlige, a od ponedeljka kormilo preuzima Mirković!

Navodno je najpre postignut dogovor o sporazumnom raskidu ugovora sa Đukićem, a onda o povratku popularnog Bate na velika vrata.

Zna se da je Mirković nekoliko godina u trenerskim vodama, samostalno je vodio prvoligaša Sinđelića, a već dve godine pomoćnik je selektora Crne Gore Ljubiše Tumbakovića.

Najavljeno je da će se još jedan bivši as, jedno  vreme i generalni sekretar kluba, Gordan Petrić  vratiti u Humsku, ovog puta kao Mirkovićev pomoćnik.

Rasplet počinje po povratku crno-belih iz Litvanije, a konačnu reč svakako ima uprava kluba.

Mirković je trenutno u Italiji (u toj zemlji je s uspehom igrao u Atalanti i Juventusu), a u Beograd bi trebalo da se vrati sutra.

2024 © - Vesti online