Četvrtak 02.08.2018.
16:59
Vestionline

Bonuči iz Milana nazad u Juventus, Iguain iz Juventusa u Milan

EPA/Di Marco
Povratak u staro jato: Leonardo Bonuči ponovo je "crno-beli"

Leonardo Bonuči (31) vraća se pod skute Stare dame posle samo jedne sezone u Milanu u koji je prešao prošlog leta za 42 miliona evra. Ostaće zapisano da je bio jedini strelac za "rosonere" kada su izgubili u Torinu s 3:1 u prošloj sezoni u prvenstvu, ali je tim golom sprečio bivšeg saigrača Đanluiđija Bufona da nadmaši sopstveni rekord u italijnskom šampionatu po broju minuta bez primljenog gola. 

Očekuje se da će potpisati ugovor na čak pet godina za 5.000.000 po sezoni. U prvom mandatu u Juventusu je bio od 2010.

U suprotnom smeru ide argentinski napadač Gonzalo Iguain (30), koji je uzburkao fudbalske Apenine kada je pre dve godine iz Napolija prešao u Juventus, a široko je poznata omraženost navijača dva kluba. Za dve sezone među torinskim "crno-belima" postigao je 40 golova u prvenstvu, samo četiri više nego u poslednjoj od tri sezone u Napoliju, kada je izjednačio 66-godišnji rekord najboljeg strelca Serije A svih vremena. 

U Milan ide kao pozajmljeni igrač za 15 miliona evra, a "rosoneri" na kraju sezone mogu da ga otkupe za 32 miliona.

Iz Juventusa u Milan dolazi i half Matija Kaldara (24), koga je Stara dama kupila od Atalante u zimu 2017. pa ga je odmah njoj i pozajmila do kraja minule sezone, tako da za Juventus nije odigrao nijedan zvanični meč.

2024 © - Vesti online