Sreda 01.08.2018.
18:08
Vestionline, VSS

Srbija 13. na Evropskom prvenstvu u paraglajdingu

Piloti paragalajdera iz Srbije su ostavili iza sebe mnogobrojne vrhunske pilote iz Francuske, Nemačke, Švajcarske, gde ima po nekoliko hiljada takmičara, a u našoj zemlji ih je aktivno oko 300.

Naši reprezentativci su prosečno u izvođenju ovih osam zadataka provodili u vazduhu oko tri sata, a ostvarivali su prelete od najmanje 50 kilometara, pa sve do preko 90 kilometara u određenim danima.

- Smatramo da smo dostojno predstavljali svoju zemlju, da smo se borili u svakom takmičarskom danu i tokom svake trke, za što bolji i pojedinačni i ekipni rezultat. Čast nam je što se Srbija našla u ovom elitnom paraglajding društvu, što smo poboljšali pozicije na svetskoj rang listi i pre svega što donosimo i prenosimo našim pilotima iskustva sa evropske paraglajding scene.  Uz neprekidnu i veliku podršku Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije, omogućeno nam je učešće na velikim međunarodnim takmičenjima i tu smo da zajedno sa ostalim vazduhoplovnim sportovima prezentujemo našu zemlju u svetu na najbolji mogući način - izjavo je Željko Ovuka, reprezentativac.

Podsetimo, Porugalija je bila domaćin ove godine najboljim evropskim pilotima paraglajdera u disciplini prelet od 14. do 28. jula, a reprezentativci Srbije su nastupili u sastavu: Srđan Kesić iz Aero kluba "Novi Sad", Predrag Nešković iz Paraglajding kluba "Pegaz" Ivanjica, Željko Ovuka iz Kluba slobodnog letenja "Ares" iz Beograda, Vladimir Bačanin iz Paraglajding kluba "Air 037" iz Kruševca i Srđan Ristanović iz Sportskog kluba "Dast devil" iz Beograda.

Naredno evropsko prvenstvo je 2020, a domaćini su Vazduhoplovni savez Srbije i Grad Niš.

2021 © - Vesti online