Četvrtak 02.08.2018.
06:30
republika.rs, Vestionline

Slanom vodom do savršenog tela

pixabay.com
Voda i so regenerišu organizam

Često čujemo da je so u prekomernim količinama loša za naše zdravlje, ali retko se priča o dobrobitima i pozitivnom učinku na organizam.

Tačnije, kombinacija čiste morske soli i vode kao deo redovne prehrambene rutine može regenerisati naš organizam zahvaljujući mineralima u tom napitku koji imaju veliku nutritivnu vrednost.

Pomešajte 3 decilitra vode sa malim prstohvatom soli i popijte uz doručak ili tokom dana.

Dobre strane:

Pravilna hidratacija

Poznato je da je moguće popiti i previše vode, a u tom slučaju u organizmu dolazi do nedostatka natrijuma, što vodi do hiponatremije. So istovremeno pomaže telu da apsorbuje vodu i održava balans natrijuma u organizmu.

Detoksikacija

Slana voda sadrži minerale koji pomažu u prirodnoj detoksikaciji tela i izbacivanju štetnih toksina, a takođe ima i antibakterijska svojstva, pa tera bakterije iz organizma.

Probava

So aktivira žlezde u ustima koje potom ispuštaju protein koji pomaže u pravilnoj razgradnji hrane i tako znatno olakšavaju probavni proces.

San

Za one koji pate od nesanice slana voda mogla bi postati rešenje za neugodne probleme. Prirodni minerali u soli smiruju telo i nevni sistem te smanjuju nivo kortizola u telu, takozvanog hormona stresa koji nam često ne dozvoljava da zaspemo.

Koža

Svi želimo zdravu i lepu kožu, a u tome nam takođe pomažu minerali koje nalazimo u soli. Oni redukuju akne, osip, ekcem, održavaju kožu glatkom i čistom.

2024 © - Vesti online