Sreda 01.08.2018.
10:55
Vestionline, Tanjug

Vučić: Ne borimo se mi protiv Albanaca, već...

Tanjug
Aleksandar Vučić nastavlja borbu za Kosovo

Vučić je u intervjuu Pink televiziji ukazao da se, pri tom, ne borimo protiv Albanaca, već protiv mnogih zapadnih zemalja koje stoje iza kosovske nezavisnosti, uključujući i Veliku Britaniju.

Vidite šta radi Britanija preko svojih agenturnih ispostava u centralnoj Srbiji, na Kosovu, na severu Makedonije, primetio je.

On je podsetio na sled događaja koji su doveli do kosovske nezavisnosti, uključujući sve poteze iza kojih su stajale zapadne zemlje - promoteri nezavisnosti Kosova, ali i na činjenicu da bivše vlasti nisu kako treba reagovale na te događaje, te koliko su - i kada su reagovali, mahom saopštenjima - bili "bez plana i ideje" i reagovale u skladu sa unutrašnjim dnevno-političkim potrebama.

Vučić je konstatovao "veliku nervozu" i na Zapadu, i u Prištini, ali i u Beogradu, gde su, kaže, neki očekivali potpuni kolaps politike prema Kosovu i Metohiji.

Kad ove iz Saveza za Srbiju pitate, kaže, a zašto su, kao pripadnici bivše vlasti, granicu stavljali na Jarinju i Brnjaku, tamo gde nema Albanaca, nema odgovora.

- Sve što dobijemo, dakle, biće nešto, jer nemamo ništa - kaže predsednik Srbije.

2024 © - Vesti online