Utorak 31.07.2018.
19:29 >> 19:39h
Vestionline

Ilija Stolica je "oteran" iz Olimpije!?

twitter.com/nkolimpija
Ilija Stolica, "bivši" trener Olimpije

Slovenački mediji navode da se između gazde kluba - Milana Mandarića i Ilije Stolice dogodio "kratak spoj", a glavni razlog sukoba je to što je srpski trener stavio "na led" Roka Kronavetra i nije ga uvrstio u tim u poslednjih devet utakmica, što se Mandariću nije dopalo.

Zbog ovog igrača Mandarić se posredstvom klupskog sajta opbratio navijačima, umirivši ih porukom da Kronevetr ostaje igrač Olimpije i da i dalje vidi u zeleno-belom dresu.

- Pitaju se mnogi šta se dešava sa Kronavetrom, zašto je precrtan iz sastava. Moj odgovor je kratak i jednostavan - Rok je jedan od naših najboljih igrača i jedan od simbola uspeha kluba. Zato ne postoji mogućnost da bude precrtan dok sam ja predsednik Olimpije. Vidim ga u dresu kluba u budućim utakmicama. Ako jednog dana bude napustio Olimpiju zarad novih izazova, klub će mu se odužiti i zahvaliti na dostojanstven način - napisao je Mandarić.

Stolica nije ispunio očekivanja u rezultatskom smislu, pa je Mandarić pokazao "palcem na dole". Olimpija je u poslednjih pet utakmica zabeležila jednu pobedu, dva remija i dva poraza, ekspresno je ispala iz kvalifikacija za Ligu šampiona, a posle dva kola slovenačkog prvenstva Ljubljančani su na pretposlednjem mestu.

Olimpija u četvrtak igra meč 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope u Belfastu protiv ekipe Krusejdersa, a za sada nije poznato ko će sedeti na klupi. Mada, Olimpija ima veliku prednost iz prve utakmice 5:1, pa pitanje ko će voditi ekipu u toj utakmici nije od presudne važnosti.

U eri Milana Mandarića u Olimpiji (došao pre tri godine) već promenjeno sedam trenera!

Treneri Olimpije bili su Marijan Pušnik, Marko Nikolić, Italijan Rodolfo Vanoli, Luka Elsner, Safet Hadžić, Hrvat Igor Bišćan i Stolica.

2024 © - Vesti online