Utorak 31.07.2018.
19:34
Vestionline

Otadžbina: Pljuvačka kanonada protiv vladike Teodosija

A. Čukić
Na udaru analitičara i političara: Vladika Teodosije

- Razlog je saopštenje eparhije da je ona protiv bilo kakve podele južne srpske pokrajine, kao i razgraničenja između Srba i Albanaca, koju planira Aleksandar Vučić. Vladiku su napali i analitičari i političari. Od Aleksandra Vulina do Nebojše Stefanovića. Ministar policije iznosi da u situaciji kada se Aleksandar Vučić bori za KiM , vladika Teodisije ga napada. Narodni pokret "Otadžbina" je takođe na stanovištu da se predsednik Srbije bori, ali ne za južnu srpsku pokrajinu nego za stvaranje Velike Albanije. Njegov odnos sa Edi Ramom i Hašimom Tačijem je mnogo više od prijateljskog - navodi se u saopštenju. 

Kako dodaju "u svom nastojanju da se ratosilja KiM Vučić kaže da ako dobijemo i jedan metar Kosova bio bi veliki uspeh." 

- U prevodu to znači da predsednik smatra da Kosovo više nije naše i da neki metar treba neko da nam dodeli. Valjda Albanci. I po ljudskim i po Božijim zakonima, od Londonskog mira iz 1913. godine do Rezolucije 1244 SB, tapije na njega su naše - ističe "Otadžbina". 

Smatraju i da u "lobiranju za prepuštanje Kosova, Vučić minimizira broj Srba na KiM a umnožava broj Albanaca."

- Srbima na KiM zamera da imaju lična dokumenta samoproglašene republike Kosovo, dok ih on nema. Licemerno, jer ih je upravo on primorao da, realizujući Briselske sporazume, prihvate separatistička dokumenta. Što se dokumenata samoproglašene republike Kosovo tiče, u tome prednjači njegova "Srpska lista". Ona sama je registrovana po zakonu samoproglašene republike Kosovo, a njegovi odbornici, poslanici, ministri i tzv. gradonačelnici svi su položili zakletvu da će čuvati teritorijalni integritet i suverenitet samoproglašene republike Kosovo - ističe "Otadžbina".

Još kažu da "da bi se razgraničio od Albanaca režim u Beogradu je krenuo u široku kampanju". 

- Sličnog primera danas u svetu nema. Broj Rusa koji žive u Čečeniji, Ingušetiji i ostalim kavkaskim republikama u procentima je mnogo manji nego što je Srba na KiM. Ruskom predsedniku ne pada na pamet da se "razgraničava i deli" kao što to radi srpski predsednik. U ratovima u Donbasu i u Siriji za rusku stvar ratuju čečenski dobrovoljci. To se zove mudra nacionalna i državna politika. Ova Vučićeva baca pod noge dva veka srpske istorije i Srbiju svodi na beogradski pašaluk. Prosto je nejasno koje su to nebeske sile koje teraju srpskog predsednika da što pre reši status Kosova i Metohije. Najverovatnije su to obaveze koje idu od političkih, materijalnih do emotivnih - zaključuje "Otadžbina". 

2024 © - Vesti online