Utorak 31.07.2018.
15:46
Vestionline

Slaviša Stojanović krenuo s treninzima u Levskom

www.facebook.com/levskiofficial
Novi izazov u Bugarskoj: Slaviša Stojanović na prvom treningu u Levskom

Stojanović (48) i u novom timu ima zahtevnu obavezu da klubu koji je u bugarskom fudbalu osvojio najviše šampionskih titula (26) posle gradskog rivala, rekordera CSKA (31) vrati krunu posle čak devet godina. Posle poslednje titule 2009, što je Levskom i poslednji trofej, jer je u nacionalnom kupu trijumfovao još 2007 (rekorder s 25 trofeja), dva puta je na tronu bio Liteks iz Loveča, a onda počinje prevlast Ludogoreca, sedmostrukog uzastopnog prvaka (Partizan je bio na tronu šest godina uzastopce pre nego što je Zvezda, predvođena Stojanovićem, vratila pehar u svoje vitrine).

Trener, koji je rođen u selu Gornji Dejan kod Vlasotinca, potpisao je s Levskim, "klubom naroda", ugovor na dve godine.

Prvenstvo u Bugarskoj je krenulo. Odigrana su dva kola. Levski je u prvom savladao Botev u Plovdivu s 1:0, a zatim je kod kuće remizirao s Černim Morem iz Varne (2:2).

Prošlu sezonu je završio na trećem mestu, s 13 bodova manje od viceprvaka CSKA, koji je imao tri boda manje od Ludogoreca. Obrukao se nedavno u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, što je bio i povod da prethodni trener ode. Izbacio ga je Vaduc iz Lihtenštajna, koji je kod kuće pobedio s 1:0, a u revanšu u Sofiji je poražen s "dovoljnih" 3:2.

Od prošlog leta u Levskom igra nekadašnji Zvezdin desni bek Miloš Cvetković (28).

2024 © - Vesti online