Utorak 31.07.2018.
19:12
M. Stanković - Vesti

Raspust u skamijama

M. Stanković
Teodora i Andrija pisali perom

- Svake godine dolazimo u rodni kraj i uvek se trudimo da obiđemo što više znamenitosti u okolini, ali i širom Srbije i upoznamo sve lepote naše divne otadžbine.

Suprug Marko i ja smo već mnogo toga videli, a sada se trudimo da i našoj deci, Teodori (9) i Andriji (7), ulepšamo dane raspusta, da upoznaju zemlju predaka i da umeju da vole i cene sve što je vredno u njoj - kaže nam Biljana Dabić.

Ove godine porodica Dabić je nekoliko dana provela u Valjevu i okolini u gostima kod Biljanine drugarice sa studija Danijele Šibalić. Ljubazna domaćica zajedno sa svojom decom Lenkom i Novakom je Dabićima priredila izlete do Petničke pećine, posetili su i Istraživački centar Petnica, a bili su i u Mionici na manifestaciji Mišićevi dani.

- Posebno smo uživali u Brankovini. Sve je tu idilično i podseća na lepotu stihova Desanke Maksimović koja je ovde bila đak. Andrija i Teodora su rado seli u skamije i pokušali da pišu perom, a videli su i kako izgleda tablica koju su nekada đaci koristili za pisanje umesto lista papira - objašnjava Biljana.

Porodica Dabić u Brankovini

Na redu Resava i Beograd

- Zadovoljni smo onim što smo do sada videli, a imamo u planu još da posetimo Resavsku pećinu i jedan dan da provedemo u Topoli, a neizostavno ćemo i u Beogradu provesti nekoliko dana. Beograd je uvek u našem programu - kaže tata Marko.

2024 © - Vesti online