Utorak 31.07.2018.
09:08
Vestionline

Anderson Oliveira nastavlja karijeru u drugoj turskoj ligi

EPA/Hugo Delgado
Povratak u evropski fudbal: Anderson Oliveira

Brazilski napadač, koji ima 30 godina, prethodne tri je igrao u otadžbini u koju se vratio posle decenije u evropskom fudbalu. Ponikao je u Gremiju iz rodnog Porto Alegrea, a u decembru 2005. došao je u Porto. 

U leto 2007. Mančester junajted ga dovodi za 25 miliona evra i tako postaje drugi brazilski fudbaler u istoriji "crvenih đavola" posle Klebersona (2003-05). U redovima engleskog velikana postigao je najvrednije uspehe u karijeri.

Prvak Engleske bio je četiri puta, a svakako da je najznačajniji trofej prigrlio kada je tim s Old Traforda savladao Čelzi na penale u finalu Lige šampiona u Moskvi 2008. Bio je jedan od šest uspešniih strelaca s bele tačke (penal za Mančester nije iskoristio samo Kristijano Ronaldo).

Zatim je u Brazilu igrao za Internasional, koji ga je u februaru 2017. pozajmio Koritibi na godinu. Kada se vratio, Inter je s njim raskinuo ugovor pa je već pola godine bio bez kluba.

Iskrsla je ponuda Adane Demir, jednog od dva kluba iz turskog grada Adane (drugi je jednostavno Adana, takođe drugoligaš). Njeno rukovodstvo ima ambiciozan plan da najzad vrati tim u najbolje društvo turskog fudbala. Adana Demir je igrala tu 17 sezona, ali se posle ispadanja 1994/95. nikada nije vratila. Čak je pala i u treću ligu.

Saigrač će mu, dakle, biti vršnjak Mitrović, koji se posle samo jedne sezone među "crno-belima" ponovo obreo u Turskoj. Ranije je igrao za Mersin u koji je došao iz Rada u zimu 2013.

2024 © - Vesti online