Ponedeljak 30.07.2018.
00:33
B. Đokić - Vesti

Otmica puna misterije

pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Ispitujemo sve mogućnosti. I da li je u pitanju otmica, ucena, ali i da li je neko iskoristio dedu da fingira otmicu. Verovatno su razbojnici mislili da Jelenin deda, pošto mu je unuka udata za Novaka Đokovića, ima vrednih stvari u kući, pa su rešili da je opljačkaju. Međutim, ne zanima nas samo ko je napao i opljačkao Milosava, već i ko stoji iza toga, odnosno, ko ih je poslao - kažu u policiji za "Vesti".

Radisavljević je nađen vezan lisicama za banderu u kukuruzištu nedaleko od njegove porodične kuće u Ljigu. Nije imao nikakvih vidljivih povreda, osim ogrebotina na ručnim zglobovima, nastalih od lisica. Prebačen je odmah u Dom zdravlja u Ljigu na pregled zbog godina, a onda u lokalnu policiju da ispriča šta se dogodilo.

- U noći između srede i četvrtka, oko tri sata ujutru, u kuću su mi upala dvojica maskiranih muškaraca. Tražili su novac, vezali me i pretražili kuću. Na kraju su našli 26.000 dinara i mobilni telefon i to su uzeli - ispričao je Milosav u policiji.

Nakon toga su ga razbojnici izveli iz kuće.

- Pre izlaska su mi naredili da obučem jaknu. Onda su me strpali u automobil i odvezli, da bi me potom izvukli iz vozila i vezali za banderu - izjavio je Radisavljević.

Od njegove kuće do mesta gde je nađen vezan za banderu ima oko pola kilometra.

- Zanimljivo je da su razbojnici sa Milosavom prešli Ibarsku magistralu i reku da bi došli do kukuruzišta. Rizično, možda čak i nepotrebno, tako da ćemo ispitati šta su bili stvarni motivi pljačke - objašnjavaju u policiji.

Inače, Milosavljev rođeni brat je za medije kroz plač ispričao da je Milosav doživeo pravi šok.

- Nije dobro, kako bi mu bilo dobro. Nole je pokrenuo istragu. Milosav živi sam, znam samo da su ga vezali za banderu i da su mu zglobovi izguljeni - ispričao je brat opljačkanog starca, za medije.

Iz tima Novaka Đokovića saopšteno je da je porodica u šoku i da čeka rezultate istrage.

- Deda Jelene Đoković zbog svih okolnosti nije u stanju da daje izjave medijima, baš kao ni Novak i Jelena, ali se zahvaljuju policiji na brzoj reakciji. Zbog činjenice da je istraga još u toku mole javnost za razumevanje - navedeno je u izjavi.

Ucena od dva miliona evra?

Dodatnu zabunu u ceo slučaj uneo je Dragan Lazarević, predsednik opštine Ljig. On je prvi potvrdio napad na Milosava, uz konstataciju da je reč o otmici!
- Kontaktirali smo već nekoliko puta njegovu ćerku Veru, Novakovu taštu, koja se nalazi u Monte Karlu. Ona nam je rekla da njenom bratu stižu poruke u kojima se traži dva miliona evra za otkup - izneo je tvrdnju Lazarević, što u policiji nisu potvrdili.

Pljačkom do statusa

Poznati i njihovi bliži i dalji rođaci često su na meti razbojnika upravo zbog svog imena i porekla, kazao je ranije kriminolog Zlatko Nikolić.
On objašnjava da postoji više razloga zbog kojih su razbojnicima često omiljene žrtve ljudi iz javnog života ili njihovi rođaci.
- Reč je o ljudima koji su uspešni i veruje se da su zbog toga i bogatiji, odnosno da se deo tih para nalazi i kod rođaka. Ako neko, na primer, strgne lančić baki na ulici zato što veruje da je lančić vredan, zamislite onda šta očekuje da nađe u kući neke poznate javne ličnosti - objašnjava Nikolić.
On, međutim, dodaje i motiv za krađe i pljačke poznatih ponekad nije novac, niti vrednost onoga što lopov očekuje da će pronaći u kući.
- Ukrasti automobil nekom poznatom fudbaleru ili upasti u kuću poznatog biznismena u hijerarhiji kriminalne grupe nije isto što i opljačkati kuću nepoznatog čoveka! Kada je žrtva osoba poznata široj javnosti, lopov stiče slavu u svom kriminalnom okruženju. U nekim slučajevima, pljačka poznate osobe može da bude i uslov za ulazak u bandu - zaključuje Nikolić.

2019 © - Vesti online