Nedelja 29.07.2018.
11:17
Vestionline, Tanjug

Vaterpolisti: Mi smo rođeni pobednici!

Tanjug/AP
Filip Filipović, najbolji igrač prvenstva

Srbija je u finalu u Barseloni posle peteraca savladala Španiju 12:10 i ponovila fantastičan niz Mađarske star čak 80 godina.

- Penali se ne vežbaju, sa tim se rađaš, a ovi momci su rođeni pobednici. Hvala ljudima iz države što su nam omogućili najbolje uslove ovog leta, odužili smo se pre svega narodu, a onda i državi... Pokazali smo da naš  vaterpolo ide napred - rekao je kapiten Filip Filipović.

On je dodao da su mnogi sumnjali u ovakav uspeh, ali da je ekipa Dejana Savića potvrdila da je vladar u vaterpolu.

- Ovo je najbolja potvrda srpskog vaterpola. Najlakši i najlepši zadatak je predvoditi ove momke, čestitam im - rekao je Filipović.

Golman Branislav Mitrović kaže da je najvažnije da je drama pripala Srbiji protiv Španije.

- Nismo svesni šta smo uradili, posebno zbog šok utakmice. Zato je uspeh još veći, još jednom smo pokazali da kada je najteže igramo najbolje za narod i zemlju.

I Stefan Mitrović nije krio veliko zadovoljstvo.

- Penali su stresni, ako je neko zaslužio pobedu onda smo to mi. Nismo svesni da stvaramo istoriju, jednog dana bićemo. Ponosan sam što sam deo ove ekipe - rekao je Mitrović.

Andrija Prlainović dodaje da je verovao u preokret i kada je Španija u finalu imala dva gola prednosti.

- Posebno je zadovoljstvo biti deo ovog tima, još jednom osetiti jedinstvo i uspeh. Verovali smo sve vreme u zlato. Peterci jesu lutrija, ali tu sreću treba zaslužiti. Čast mi je što uživamo - zaključio je Prlainović.
 

2024 © - Vesti online