Nedelja 29.07.2018.
09:15
Vestionline, Tanjug

"Niko nije spreman za podelu Kosova"

EPA//Valdrin Xhemaj
Bedžet Pacoli: Kosovo je malo, mi nemamo šta da ponudimo

Prenosi se da je u intervjuu za "Glas Amerike" na albanskom jeziku Pacoli rekao da postoje mnogi drugi problemi koje treba rešiti sa Srbijom pre nego što se postavi to pitanje.

- Nisam do sada čuo da je diskutovano o podeli Kosova. Do sada postoje samo glasine o ovom pitanju. Ali, ako su te glasine istinite, imali bismo kršenje suvereniteta Kosova. Međutim, takva tema je sada veoma teška za razmatranje. Mi imamo druge teme o kojima će se raspravljati sa Srbijom. Do sada se nigde nije diskutovalo o podeli Kosova - rekao je Pacoli.

Navodi se da je on ukazao da su "prijatelji iz Amerike tražili da u dijalogu sa Srbijom postoji političko jedinstvo Kosova", a takođe je govorio o "pitanju kompromisa između Kosova i Srbije".

- Kosovo je veoma malo. Mi nemamo šta da ponudimo bilo kome. Mi smo do sada dali sve. Sada treba da smo jedinstveni u dijalogu. Takođe se traži da učinimo još veći kompromis. Ali sada ne mogu da govorim ništa o ovom kompromisu. I na Kosovu nismo razgovarali o pitanju kompromisa - kazao je Pacoli.

Navodi se da je on boravio u Vašingtonu kako bi prisustvovao ministarskoj konferenciji u Stejt departmentu posvećenoj verskim slobodama.

2024 © - Vesti online