Subota 28.07.2018.
16:32
rs.n1info.com

Dačić: Promenila se američka politika prema Srbiji i Kosovu

Tanjug
Kajl Skot i Ivica Dačić

Dačić je novinarima u rezidenciji ambasade SAD u Beogradu rekao da je prištinska politika koja je do sada vođena propala i da Srbija nikada nije bolje stajala u odnosima s velikim silama. On je istakao i da nema nikakve šanse da se proces pregovaranja završi davanjem stolice u UN Kosovu ili priznavanjem Kosova.

Dačić je rekao da je američka politika prema Srbiji i Kosovu do sada bila na "autopilotu", ali da se to promenilo dolaskom Vesa Mičela na funkciju pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju. On je naveo i da nisu u pravu ni oni u Beogradu koji kažu da je Kosovo potpuno srpsko, a ni oni u Prištini koji kažu da je Kosovo potpuno nezavisno.

Ivica Dačić i ambasador Kajl Skot danas su u čast stogodišnjice Dana Srbije, koji se 28. jula 1918. obeležavao u SAD, istakli srpsku i američku zastavu na rezidenciji ambasadora.

Time je obeležena stogodišnjica isticanja srpske zastave, kao prve zastave neke strane zemlje, na Beloj kući, 28. jula 1918.

Dačić je rekao da su se prethodnih dana Vašington i Beograd "prisetili savezništva i utrli put daljim partnerskim odnosima".

Ambasador Skot rekao je da isticanjem srpske zastave pored američke želi da pokaže posvećenost SAD partnerstvu sa Srbijom, kao što je predsednik Vudro Vilson učinio pre sto godina.

2024 © - Vesti online