Petak 27.07.2018.
21:21
Vestionline

Španci igraju na talasima raspoloženja

wp2018bcn.com
Srpski vaterpolisti

Srbija i Španija se sutra sastaju u borbi za titulu prvaka Evrope u reprizi finala Svetskog prvenstva u Rimu 2009, poslednjem finalu Španaca koji su "delfini" dobili posle peteraca.

- Samim tim što igraju kod kuće imaju šansu da naprave rezultat posle dugo vremena, igraju na talasima raspoloženja i tada mogu da budu preko svojih realnih mogućnosti. Treba da se zatvori kontra, da napravimo igru šest na šest, a tu su naše šanse veće. Biće manje zahtevna fizički utakmica u odnosu na Hrvatsku - rekao je Mitrović, a prenosi VSS.

Golman Srbije ističe da ne sme da se potceni, a ni preceni Španija.

- Treba da gledamo sebe, da nastavimo da igramo našu igru, a kada je tako onda možemo da se radujemo. Ambijent neće da nas poremeti. Odigrali smo poslednje dve utakmice pod tenzijom, iskusni smo.

Kapiten Filip Filipović poznaje igru domaće selekcije na ovom turniru.

- Sva taktika, sve priče o adutima padaju u vodu kad počne finale. Znamo kako se igraju te utakmice, kako se pobeđuje. Imamo lepu priliku da odbranimo titulu. Za to nam treba odbrana, a ne da mnogo razmišljamo o Špancima, mada mi je drago da su oni, a ne Italijani u finalu. Naš film je najvažniji - rekao je Filipović.

Andrija Prilanović smatra da je Srbija treba da nastavi u istom ritmu i jako u odbrani.

- Bili smo agresivni i sigurni u odbrani protiv Hrvatske, uvek na igraču sa loptom, dobro postavljeni... Da nema lakih golova u našoj mreži. Možda su Španci najbrži na turniru, imaju sjajne individualne kontre, a ostalo je na našoj strani, kvalitet, mentalna snaga, iskustvo... Igrati finale u zemlji domaćina je izazov - zaključio je Prlainović.

Finale Evropskog prvenstva Srbija - Španija igra se sutra od 22.15.

2024 © - Vesti online