Petak 27.07.2018.
17:44
Sputnjik

Rusija: Ovo je istina da li su Putin i Tramp "delili Kosovo"

pixabay.com
 

U komentaru Odeljenja za informacije i štampu Ministarstva inostranih poslova Rusije navodi se da je Ministarstvo skrenulo pažnju na članke u ruskim medijima zasnovane na kosovskom listu "Gazeta ekspres". List je, pozivajući se na diplomatske izvore, tvrdio da je na samitu Rusije i SAD u Helsinkiju američki predsednik pristao na navodno razmatrane predloge o priznanju nezavisnosti Kosova od strane Beograda, ukoliko severne teritorije u kojima žive Srbi pripadnu Srbiji.

"Sa potpunom odgovornošću tvrdimo da je to apsolutna dezinformacija, kao i druge pretpostavke koje su se u poslednjih nekoliko dana pojavljivale u štampi oko nekih 'posebnih aranžmana', koji su se navodno desili u Helsinkiju", navodi se u komentaru ruskog Ministarstva.

Sva pitanja koja se tiču konačnog statusa Kosova moraju da se rešavaju na osnovu Rezolucije UN 12 44. 

"U tom kontekstu Beograd i Priština su prihvatili dijalog uz posredovanje EU. Rusija podržava taj pregovarački proces, insistira na sprovođenju svih dogovora postignutih u okviru dijaloga i nikad neće pokušati da iza leđa te dve strane razmatra problem", ističe se u saopštenju, prenosi Tass

2024 © - Vesti online