Petak 27.07.2018.
11:54
Tanjug

Hrvatski mediji: Gruba Srbija dobila bitku u bazenu za finale

LEN
Detalj sa jučerašnje utakmice Srbija - Hrvatska u Barseloni

Portal "Indeks" donosi naslov "Srbija u sjajnoj utakmici srušila Hrvatsku za finale EP", a u tekstu navodi da je ekipa Dejana Savića prekinula loš niz od tri poraza od velikog rivala, koji "nije mogao da se prilagodi sudijskom kriterijumu". 

- Previše je bilo nervoze, udaranja ispod i iznad vode, čudnih sudijskih odluka. Previše je bilo svega što nije vaterpolo. U toj tuči bolje se snašla Srbija, a Hrvatsku je koštala užasna igra sa igračem više (14/3) - piše "Indeks". 

"Jutarnji list" je meč opisao kao "retko viđeni rat u bazenu" i da je Hrvatska izgubila najveću bitku u Barseloni, uz "jednu od najprljavijih igara Srbije ikada". Udaranje pesnicom Lorena Fatovića u glavu Filipa Filipovića "Večernji list" opravdava time da su hrvatski vaterpolisti naseli na provokacije, što se hrvatskoj reprezentaciji dešava drugi put protiv Srbije - Nikša Dobud je, takođe, udario Filipovića, pre šest godina. 

Naslov "Slobodne Dalmacije" je "Igrač više nam je manjak, Srbi u finalu", dok "24 sata" priznaje da "nije išlo Hrvatsku i da Srbija nije imala milosti za sve greške". 

Za razliku od pojedinih tamošnjih medija, reprezentativci Hrvatske Andro Bušlje i Havi Garsija priznali su da je Srbija zasluženo pobedila i da je, poredeći sa Crnom Gorom, ozbiljniji rival i da zna da čuva prednost. 

Srbija se sutra od 22.15 časova sastaje sa Španijom u finalu, dok Hrvatska i Italija igraju za bronzu od 20.30. 

2024 © - Vesti online