Petak 27.07.2018.
11:43
Vestionline, Tanjug

"Amerika da shvati šta Srbija ne može"

Tanjug
Aleksandar Vučić

- Nadam se i verujem da će Amerika poštovati, respektovati suverenitet, nezavisnost i slobodu srpskog naroda i srpske države, baš onako kako mi cenimo slobodu, snagu i nezavisnost SAD - rekao je predsednik Vučić na otvaranju izložbe "Kraljevina Srbija i Sjedinjene Američke Države" u Arhivu Srbije.

Izrazio je i nadu da ćemo jedni druge jednako da poštujemo i da Amerika poštuje Srbiju baš onako kako Srbija poštuje Ameriku.

Srbija, kaže, želi prijateljstva i partnerstva u miru i da zajedno sa SAD stvaramo nove Tesle i Pupine.

Vučić je, primetivši da je danas važan dan u istoriji Srbije, ocenio da su naši odnosi sa SAD višeslojni i višeznačni, a da mi kao mali narod treba da težimo što boljim odnosima sa ovom najvećom silom.

- Treba da pokušamo da dobijemo najviše što možemo za zemlju i narod, a trudimo se da izgubimo najmanje što mora u tim odnosima - istakao je predsednik Srbije.

Prema njegovim rečima, danas u Srbiji svako zna kakvi su nam bili prethodnih 30 godina odnosi sa SAD.

- To su bile teške godine, godine u kojima smo se oko malo čega po vitalnim strateškim pitanjima saglašavali. Ali, 30 godina ne čini istoriju srpskog i američkog naroda - poručio je Vučić. 

Naglasio je da ne želimo da bilo koji rat bude povod i razlog za prijateljstvo, podsećajući da smo bili saveznici u Drugom svetskom ratu, što je istorija koju poštujemo i cenimo, te smo zahvalni saveznicima i braći po oružju.

2024 © - Vesti online