Petak 27.07.2018.
18:12
Ž. Marković - Vesti

Unuci ispune i dušu i kuću

Privatna arhiva
Na okupu tri generacije: Gajdurovići u Kobišnici

Trenutno u Srbiji i Republici Srpskoj u blagodetima rodnog kraja uživaju familije Gajdurović iz Kobišnice, Petrović iz Supske, Stojnić iz Gradiške, Adamović iz Isakova i Obrenović iz Zvornika.

U vlaško selu Kobišnica kod Negotina stigla je familija Gajdurović iz Balštala u kantonu Soloturn. Krsta i Jelena su povratnici iz Švajcarske i dočekali su sinove Dragana i Dejana sa snajkama, unucima i praunucima.

- Puna mi je duša kad vidim unuke i praunuke u dvorištu. To je za primer i drugima, da dolaze na odmor kući i posete roditelje. Ne mogu da opišem koji je to osećaj, kad je puna kuća i u svakom ćošku se unuci i praunuci igraju - kaže Krsta Gajdurović, rođeni Mokranjac.

Svadba u Loznici

Ljupko Obrenović iz Herisaua je dve nedelje odmora proveo u rodnom Zvorniku, u Republici Srpskoj, a najlepše mu je bilo na svadbenom veselju kod rođaka u Loznici.

On je penziju zaradio u Švajcarskoj i pre dva meseca se vratio u Kobišnicu, selo iz koga mu je supruga Jelena.

Miroslav i Svetlana Stojnić su sa decom iz Herbruka u istočnoj Švajcarskoj stigli u rodnu Gradišku u Republici Srpskoj, gde će provesti najveći deo odmora.

- Ići ćemo na Kozaru, na razna jezera, posetićemo familiju i kolege i naravno da ćemo motorima praviti izlete. Obavezno ćemo biti na Motorijadi u Gradišci. Slavićemo ženin rođendan kao i svake godine uz muziku uživo sa porodicom, kolegama i prijateljima. Takođe ćemo posetiti i bolnicu u Gradišci, da vidimo kako je sređeno posle nedavne donacije koju smo uputili iz Švajcarske. Posetićemo i prihvatilište za decu s posebnim potrebama - kaže Miroslav Stojnić, koji je iz Herbruka i okoline uputio brojne humanitarne pošiljke.

Ilija Adamović koji sa ženom Malinom radi i živi u Švajcarskoj, u Vinterturu, dane odmora koristi u rodnom selu Isakovu kod Ćuprije, gde ga je dočekala majka Kosana, a kako kaže, obišao je i restorane u obližnjoj Soko Banji ispod Rtnja.

Iz Supske u banju

Porodica Petrović, Toplica i Snežana sa decom koji žive u Cirihu, odmor od 15 dana su proveli u rodnom selu Supska kod Ćuprije, a posetili su i Vrnjačku Banju.

2024 © - Vesti online