Petak 27.07.2018.
08:30
Vestionline, Tanjug

"Beli šlemovi" ne postoje, to je maska za teroriste

EPA/SANA
Bašar al Asad

"Sudbina Belih Šlemova? Poput sudbine svakog teroriste. Oni imaju dve mogućnosti, da polože oružje i iskoriste amnestiju, kao što se događa proteklih četiri ili, sada već, pet godina, ili da budu likvidirani, kao bilo koji drugi terorista. To su jedine dve opcije koji oni imaju", rekao je Asad u intervjuu za ruske medije. 

Predsednik Sirije kaže da "ne postoji ništa što se zove Beli šlemovi, to je samo maska", preneo je TAS S. 

"To je maska Al-Nusre. Oni su pobegli iz Sirije, zapravo oni su spaseni, nisu pobegli, spasli su ih Izrael, Jordan i zapadne zemlje, humanitarne zapadne zemlje. Sada na internetu imate dokaz, možete da vidite video snimke, fotografije istih članova ova lažne organizacije kako drže mač i slave ubistvo sirijskih vojnika nad njihovim telima. Tako da vam ne treba dokaz da ovo nije humanitarna organizacija, to je maska al-Kaide", rekao je Asad. 

Izrael je 22. jula evakuisao pripadnike snaga sirijske civilne odbrane, poznate kao "Beli šlemovi", iz ratne zone na jugu Sirije i prebacio ih u Jordan.

Sirijska vlada osudila je evakuaciju na stotine pripadnika sirijskih "Belih šlemova", koje optužuje da su agenti inostranih neprijatelja i da sarađuju sa pobunjenicima u borbi protiv Asada.

"Beli šlemovi", koji su 2016. bili nominovani za Nobelovu nagradu za mir, delovali su u području na jugozapadu Sirije gde su ostali zarobljeni zbog ofanzive vladinih snaga.

2024 © - Vesti online