Petak 27.07.2018.
00:54
N. Popović - Vesti

Letvom umalo ubio ženu

commons.wikimedia/Jordi
Pravda: Zgrada suda u Gelzenkirhenu

Mesecima je Srbin Stevica R. (34) iz nemačkog Gelzenkirhena bez milosti tukao svoju suprugu Valentinu R. (29), zbog čega je pre nekoliko dana osuđen na robiju. Često je udarajući pesnicama po licu, maltretiranje kojem je nesrećna žena bila svakodnevno izložena, eskaliralo je početkom ove godine.

Tada joj je suprug stavljao nož pod grlo i pretio smrću, a potom dohvatio drvenu letvu i njom je izudarao po glavi. Teško povređena žena završila je u bolnici gde su lekari, na sreću, uspeli da joj spasu život. Stevica R. je za to nedelo pre nekoliko dana prvostepenom presudom osuđen na tri i po godine zatvora, iako je tužilac zahtevao sedam i po godina robije.

Prema saznanjima lokalnih medija, policiji je još pre hapšenja Stevica R. bio poznat kao nasilnik, a policijska kola često su znala stajati pred zgradom u Munšajdstrase, gde su od 2011. godine živeli sa svoje petoro maloletne dece. Policiju su obično zvale njihove komšije koje su prijavljivale buku, viku i krike koji su dopirali iz njihovog stana.

- Supruga Valentina nije imala snage i hrabrosti da svog supruga prijavi policiji sve do kobnog dana sredinom januara 2018. godine. Nakon napada teško povređenu ženu, gotovo razbijene lobanje, tek nakon sat vremena odvezao je u bolnicu. Prethodno je dvoje starije dece naterao da sa njim uklone krvave tragove sa poda i nameštaja sobe, u kojoj se obračun odigrao, što su uplašeni mališani kasnije i potvrdili policiji - prenose mediji detalje iz istrage.

Koliko se nesrećna žena plašila svog nasilnog supruga dovoljno govori činjenica da je čak i kada je okrvavljena primljena u bolnicu sa slomljenim nosem i brojnim kostima lica, te drugim povredama, lekarima tvrdila da je - pala niz stepenice! Videvši prirodu povreda lekari u to, međutim, nisu poverovali, pa su Stevici R. na ruke stavljene lisice i od tada je u pritvoru.

Kajanje, kako izveštavaju nemački mediji, nije pokazao ni u sudnici. Dok je svedočila njegova supruga, kojoj su na licu i mesecima nakon što je pretučena i dalje bile vidljive posledice horora koji je preživela, on je skakao sa svog mesta i upadao joj u reč dovikujući da laže, a smirio se tek kada mu je zaprećeno da će zbog toga biti udaljen iz sudnice.

Čeka ga suđenje i u Srbiji

Na prvostepenu presudu će se žaliti i tužilaštvo i advokat osuđenog, ali do novog suđenja Stevica R. ostaje u pritvoru. Takođe, neizvesno je i da li će se Stevica R. nakon izdržavanja kazne u nemačkom zatvoru uopšte izaći na slobodu. Naime, tokom suđenja izašlo je na videlo da je Srbija za Stevicom R. raspisala poternicu zbog raznih krivičnih dela, te da ga i u otadžbini čeka suđenje i eventualna zatvorska kazna. Time se njegovo proterivanje u Srbiju nakon novog suđenja u Gelzenkirhenu čini gotovo izvesnim.

 

 

 

2024 © - Vesti online