Četvrtak 26.07.2018.
11:55
Vestionline, Tanjug

"Vjerice, napusti skupštinsku klupu"

M. karović
Traži se ostavka Vjerice Radete

Jovanović je ocenio da je Radeta anticivilizacijskim rečnikom "napala" preminulu predsednicu Majku Srebrenice Hatidžu Mehmedović, sramno se rugajući njenoj žrtvi i žrtvi njene porodice.

"Radi se o ženi koja je ostala bez muža i dva sina u genocidu počinjenom u Srebrenici. Ono što je uradila Radeta posle njene smrti je nešto sa čime se niko normalan u ovoj zemlji ne može složiti", naveo je Jovanović.

Kaže da je Radeta bila najglasnija u vezi sa slučajem Meha Omerovića što je rezultiralo njegovom ostavkom, te dodao da je sada vreme da i sama napusti skupštinsku klupu.

"Nakon njenog dugogodišnjeg ratnohuškačkog političkog delovanja, njeno poslednje ismevanje žrtava rata je nešto čemu se moramo jasno i glasno suprotstaviti. Posle poslednjeg sramnog čina, Vjerica Radeta i dalje ostaje na mestu sa kojeg se vodi parlament. To je nedopustivo za društvo koje teži ka uspostavljanju evropskih civilazacijskih vrednosti", istakao je Jovanović.

Jovanović kaže da je dužnost svih parlamentaraca da se izjasne o njegovom predlogu i da "pokažu jedinstven stav da Vjerici Radeti nije mesto u parlamentu".

Narodna poslanica i funkcionerka SRS Vjerica Radeta nedavno je neprimereno reagovala na svom tviter nalogu na vest o smrti predsednice Udruženja "Majke Srebrenice" Hatidža Mehmedović, koja je u Potočarima izgubila muža i dva sina.

"Čitam umrla Hatidža Mehmedović iz udruženja biznismenki Srebrenice. Ko li će je sahraniti. Muž ili sinovi?!", napisala je Radeta.

2024 © - Vesti online