Sreda 25.07.2018.
20:54
Vestionline, zurnal.rs

Vladimir Lučić: Osećaj poznat iz Partizana

twitter.com/fcb_basketball
Vladimir Lučić, dupla kruna za Bajern ove sezone

Meseci tokom kojih je u dresu Bajerna osvojio trofej u Kupu Nemačke, pa došao do polufinala Evrokupa, na kraju osvojio i titulu šampiona u Bundesligi, izborio plasman u Evroligu sledeće sezone.

Negde između svega toga je povredio stopalo, morao na operaciju, pa i da "ponovo uči da hoda"...

- Sigurno najbolja sezona u istoriji kluba - rekao je osvajač srebra sa reprezentacijom Srbije na Evrobasketu u Istanbulu.

Sada je ponovo na rehabilitaciji.

- Odmah posle operacije sam znao da ću na kraju sezone morati da izvadim taj šraf. Sve je očekivano. Znao sam i da ću morati da mirujem šest nedelja. Jedno vreme sam čak bio i na štakama. Sada funkcionišem normalno. Za sada radim neke vežbice, ono što mogu, što ne zahteva trčanje - objasnio je Lučić.

U sezoni koja dolazi sve će biti drugačije. Potpuno. Ali, Lučiću ipak poznato.

- U novoj sezoni želiš da ostvari što bolji rezultat u Evroligi, da ostaneš nepobeđen u domaćoj. Sada moramo da branimo, što je dosta teži posao. To breme mi je poznato još iz vremena kada sam igrao u Partizanu. Kada si na vrhu, svi žele da te obore. Iako Bajern nema takvu košarkašku tradiciju, sam brend koji nosi Bajern Minhen je dovoljan da budeš veliki motiv svim protivnicima – zaključio je Lučić.

2024 © - Vesti online