Sreda 25.07.2018.
20:27
Vestionline

Raspad u Legiji: dijareja, "trener koji to nije" i Radovićeve kritike!

EPA/Leszek Szymanski
Fudbaleri Legije na treningu

Prvak Poljske izgubio je na svom terenu od Spartaka iz Trnave rezultatom 2:0 i blizu je da završi takmičenje u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Zvezda je na svom terenu slavila protiv Suduve sa 3:0 i verovatno će put Slovačke, dok u Legiji "puca po svim šavovima".

- Veče pred meč su mnogi igrači dobili virus i zato moram da objasnim zašto su tako izgledali na terenu. Povraćali su, imali glavobolje, dijareju… Karlitos, Simansi, Antolika, Malaž i Kante su bili bolesni. Nisam čovek koji traži izgovore, to je istina. Imali smo mnogo problema sa sastavljanjem ekipe. Igrao sam fudbal i znam koliko je teško kad si bolestan. Igrači su bili bez energije. Dali su koliko su mogli, znam da nije dovoljno - pokušao je da se opravda trener Dean Klafurić.

Međutim, to nije bilo dovoljno da se zadovolje besni navijači koji su odmah opleli po upravi i stručnom štabu, smatrajući da Zagrepčanin nije dovoljno stručan da vodi tim. On je pre toga bio pomoćnik prvom treneru, dok je ranije vodio nižerazredne ekipe i mlađe kategorije.

S druge strane, nezadovoljstvo ne kriju ni igrači, a jedan od najglasnijih je nekadašnji igrač Partizana i legenda kluba Miroslav Radović.

- Nije Spartak toliko dobar koliko smo mi bili loši. Ne umemo da napadnemo, nemamo plan igre, nemamo ideju. Trener je taj koji bira formaciju, ali mi nismo uspeli da se adaptiramo. Veoma smo bili loši u odbrani i pružali im mnogo prostora. Iskren da budem, ako mene pitate, radije bih igrao sa četvoricom pozadi.

Radović smatra da nije sve u lošoj postavci tima, već i da klub ne funkcioniše kako treba.

- Svake godine se vrše mnoge promene. Previše ljudi dođe i ode. Pogledajte Viktoriju Plzenj samo. Ima verovano duplo manji budžet, a poslednjih šest godina igra grupnu fazu nekog evropskog takmičenja. I uvek isti igrači. A, ovde, svaki prelazni rok šest do 12 novih.

On nije zadovoljan ni pojačanjima, iako je među njima Karlitos, najbolji strelac prošle sezone u Poljskoj u dresu Visle iz Krakova.

- Nemojte da me shvatite pogrešno, ali nije Legija isto što i Visla Krakov ili Visla Plok - zaključio je Radović.

Revanš je na programu sledećeg utorka u Trnavi.

2024 © - Vesti online