Sreda 25.07.2018.
15:40
Vestionline

Snimci mogući dokaz da su požari u Grčkoj podmetnuti (VIDEO)

Tanjug
 

U katastrofalnim požarima koji su pogodili predgrađa Atine, prema poslednjim informacijama, stradalo je 80 ljudi. Oko 200 je povređeno, dok se tačan broj nestalih još uvek utvrđuje. Zvaničnici navode da bi broj žrtava mogao još rasti budući da spasioci i vatrogasci stalno nalaze nove žrtve.

Materijalna šeta je ogromna, a o razmerama požara svedoči i to da je NASA objavila satelitske snimke požara u Atini. Da postoji mogućnost da su požari u grčkoj prestonici podmetnuti prvi je u javnost izneo glavni grčki tužilac koji je odmah i naložio pokretanje istrage. 

Društvene mreže ali i svetski mediji iz minuta u minut objavljivali su tragediju koja je zadesila Atinjane istovremeno pokušavajući da objasne kako je za tako kratko vreme stradao tako veliki broj ljudi. 

Takođe na društvenim mrežama pojavila su se dva snimka za koje pojedini grčki mediji, uglavnom tabloidni, navode da bi mogli biti dokaz da je bar jedan od požara na obodima Atinepodmetnut. 

Snimke je na svoj Fejsbuk profil postavio Jorgos Mitropulos, koji je naveo gde su i kad napravljeni - 22. jula, na tranzitnoj tački. Na njima se vidi nepoznati muškarac kako se saginje u žbunju i nešto radi, a zatim osvrćući se oko sebe odlazi. Nedugo zatim iz žbunja se pojavljuje dim. Na drugom snimku se već vidi i vatra. 

Mitropulos je u svojoj objavi naveo i da se vozeći primetio muškarca koji se čudno ponašao pa ga je pratio. Takođe, kako kaže, o svemu je odmah obavestio policiju.

2024 © - Vesti online