Četvrtak 26.07.2018.
08:30
A. S.

Pozovi Maju zbog medalje

OSS
Ponovo među svojima: Maja sa saigračicama

Uskoro puni 34 godine. Pa šta?! Na terenu je i dalje kao devojčica željna s početka karijere. Željna pobeda i trofeja. Uostalom, da nije tako, ne bi je letos angažovao slavni moskovski Dinamo. I da nije tako, ne bi je selektor Zoran Terzić vratio u državni tim baš dva meseca pred Svetsko prvenstvo!

- Nigde nisam ni odlazila - pričala je Maja u Kovilovu dok je "trošila" vreme predviđeno za prozivku da bi se pozdravila sa svakom saigračicom. - Tačno je da me nije bilo posle srebrne olimpijske medalje u Riju, ali nikad nisam rekla da sam se oprostila. Duboko u sebi sam znala da ću dotrčati na okupljanje reprezentacije samo ako me selektor pozove.

Ne krije emocije...

Lična karta

Datum rođenja: 6. avgust 1983.

Mesto rođenja: Zrenjanin
Visina/težina: 183 cm/67 kg
Klubovi: Poštar (Zrenjanin), Crvena zvezda, Poštar (Beograd), Metal Galaci (Rumunija), Monte Skijavo (Italija), Ezačibaši (Turska), Olimpijakos (Grčka), Modena (Italija), Impel, Hemik Police (Poljska), Pjaćenca (Italija), Ezačibaši (Turska), Dinamo Moskva (Rusija)
Reprezentacija: Olimpijske igre - srebro 2016, Svetsko prvenstvo - bronza 2006, Svetski kup - srebro 2015, Evropski šampionat - zlato 2011, srebro 2007, bronza 2015, Gran pri - bronza 2011. i 2013, Evropska liga: zlato 2009, 2010, 2011, bronza 2012, Univerzijada - srebro 2009.

- Ne mogu da opišem kako se osećam... Ovo je moj život, moja porodica. U državni tim sam kročila pre 13 godina. A kad sam stigla u Kovilovo, kao da sam doživela fleš-bek. Vratile su mi se slike iz 2006. I tada smo se, baš kao i sada, u ovoj bazi okupili i počeli pripreme za SP u Japanu. Odavde smo krenuli u pohod na onu čuvenu bronzu, na prvu medalju ove trofejne generacije. Tu je počela naša uspešna priča koja, eto, traje već godinama.

Trofeji i priznanja

Uz bogatu kolekciju medalja sa našim državnim timom, Maja je osvojila i dosta trofeja na klupskoj sceni. Bila je šampionka Srbije sa Crvenom zvezdom, sa Metal Galacijem dva puta se radovala u Rumuniji i po jednom sa Monte Skijavom u Italiji i sa Hemikom u Poljskoj. Uz to, sa Olimpijakosom je slavila u Kupu Grčke, sa dva različita kluba - Monte Skijavijem i Ezačibašijem trijumfovala je u Kupu CEV, da bi sa timom sa Bosfora pre dve godine osvojila i klupsko Svetsko prvenstvo.

Dobitnica je i brojnih individualnih nagrada među kojima je najznačajnije to što je proglašavana za najboljeg tehničara na čak tri EP - 2007, 2011. i 2015.

Tada je u državnom timu bila među najmlađim, a sada je - najstarija.

- To nema veze. Na treninzima smo sve iste. I gleda se koliko ko može da pruži na terenu. SP počinje 29. septembra. Imamo, dakle, više od dva meseca da se spremimo. Pred nama je odlazak na Pale i težak, kondicioni rad. To je ono što svaka od nas najmanje voli, a što je najvažnije na putu do medalje. Da, želim medalju iako će biti teško. Konkurencija je velika i jaka, ali Srbija je sada takva odbojkaška sila da nemamo šta da kalkulišemo. Želim da 20. oktobra igramo u završnici SP - poručuje i dalje jedna od najboljih svetskih kreatorki igre.

A uz Maju se posle operacije vratila i Brankica Mihajlović. "Operacija Japan" kreće sa najjačim adutima.

Terzićev izbor

Tehničari: Maja Ognjenović, Ana Antonijević, Bojana Živković, Slađana Mirković
Korektori: Tijana Bošković, Ana Bjelica, Sanja Malagurski
Libera: Silvija Popović, Teodora Pušić
Primači servisa: Brankica Mihajlović, Tijana Malešević, Jelena Blagojević, Bianka Buša, Bojana Milenković, Katarina Lazović, Sara Lozo
Blokeri: Milena Rašić, Stefana Veljković, Jovana Stevanović, Maja Aleksić

 
2022 © - Vesti online