Četvrtak 26.07.2018.
08:10
S. Đurić - Vesti

Lečić nosio malter, Milica radila u štampariji

Z. K. Munja
Vredna od malih nogu: Milica Pavlović

Glumac Viktor Savić nedavno je otkrio kako je prvu platu zaradio od RTS u sedmom razredu osnovne škole.

"Kupio sam sebi rolere. Koštali su 400 maraka, koliki je bio i moj honorar. Nisam ih skidao, a kad god sam doživljavao teške trenutke u toku odrastanja, navlačio sam rolere i odlazio što dalje da ohladim glavu", napisao je Viktor Savić na svom Instagram profilu.

Muzičar Kiki Lesendrić seća se da je 1976. godine svirao na igranci u Osnovnoj školi "Đorđe Krstić".

- Moja grupa se tada zvala Kako i svirali smo obrade rokenrol hitova. Naplaćivao se ulaz i danas se dobro sećam da smo prodali 550 karata. Nije neki veliki honorar, ali je bilo dovoljno za sutlijaš i pivo - kaže Lesendrić.

Prodavao ešarpe u Knez Mihailovoj

Muzičar i frontmen grupe Bajaga i Instruktori Momčilo Bajagić prvi novac zaradio je pre nego što je počeo da svira.
- Vrlo rano sam počeo profesionalno da se bavim muzikom, još u prvom razredu gimnazije. Imali smo neke bendove koji su, kako bih rekao, bili neprofitabilni i sećam se da smo kupili veštačku kinesku svilu, da smo je farbali u crno i prodavali u Knez Mihailovoj kao ešarpe. Te ešarpe su izgledale fenomenalno kada se ofarbaju i kad se ispeglaju, ali čim ih staviš, to se izgužva i ne liči ni na šta - priseća se Bajaga.
Glumica Mina Lazarević držala je časove klavira i solfeđa.
- Prve ozbiljnije časove davala sam već sa 14 godina, a učenice su mi bile sa Akademije. Tek posle rada sa mnom položile su solfeđo, a do tada su padale. Imala sam svoje metode kako da ih naučim - rekla je Mina.

I Zvonimir Đukić Đule, popularniji kao Đule Van Gog, prvi novac takođe je zaradio na prvom koncertu Van Goga još 1986. godine.

- Ne sećam se koliko je bilo, ali nama to tada nije bilo bitno - rekao je Đule.

Kupio sako od nagrade

Pisac Matija Bećković svoj prvi novac zaradio je tako što je dobio prvu nagradu za najbolji pismeni zadatak u državi.
- Bio sam đak valjevske gimnazije. Novcem koji sam dobio kupio sam svoj prvi sako, cipele i košulju. Za jednog đaka bila je to velika finansijska nagrada. Kasnije sam radio u novinama - kaže Matija Bećković.

Folk pevačica Goca Božinovksa svoj prvi honorar zaradila je u srednjoj školi.

- Pevala sam s orkestrom u jednoj kafani kod Kraljeva. Pošto sam oduvek volela da imam nešto lepo u kući, od prve zarade sam kupila jedno lepo, zeleno ćebe, jamboliju, i šoljice za kafu. Šoljice su se polomile, a ćebe i dalje čuvam i mnogo mi je drago - ispričala je Goca.

Glumac Branislav Lečić svoj prvi novac zaradio je kad je imao 14 godina.

- Bio je letnji raspust i želeo sam da idem s društvom na more. Radio sam kao fizikalac na građevini, nosio sam malter i sve drugo što radi fizički radnik. Radio sam petnaestak dana na gradilištu i sakupio sam novac za to letovanje. Mislim da sam išao u Makarsku u Hrvatskoj, to je tada bilo uobičajeno. Mladi koji sada misle da je fizički rad nešto čega bi trebalo da se stide greše. Nikada nije ispod časti raditi pošteno i za svoj rad dobiti novac - rekao je svojevremeno Lečić.

Pre nego što je postala popularna, Milica Pavlović radila je u štampariji dok je živela Švajcarskoj.

- Kad sam dobila prvu platu bila sam presrećna, a od novca sam baki i dedi renovirala kuhinju - kaže Milica Pavlović.

2024 © - Vesti online