Utorak 24.07.2018.
12:42
Vestionline

Golmanska apologija: Kasiljas ličnim primerom stao u odbranu Karijusa

EPA/ MANUEL FERNANDO ARAUJO
Svi su se golmani barem jednom ulovili u mrežu sopstvene kardinalne greške: Iker Kasiljas

"Odbrana Sokratova" ili "Apologija" je jedno od najpoznatijih dela antičke filozofije. U njemu Platon piše onako kako misli da bi njegov uzor Sokrat izneo svoju odbranu pred tužiocima atinske države za optužbe da kvari omladinu i poriče svemoć bogovima.

Nemački golman Loris Karijus (25), taman posla, nije popio otrovnu kukutu pošto je bio neposredni krivac za izgubljeno finale Lige šampiona u Kijevu, kada je Real savladao Liverpul s 3:1, ali ga zla kob nespretnih i nesrećnih intervencija prati i dalje. Malo-malo pa se na društvenim mrežama pojave novi video-zapisi njegovih nesigurnih odbrana pa je postao i predmet sprdnje. 

Zato je sve više imena od autoriteta u savremenom fudbalu koja staju u njegovu odbranu, a najglasniji je dugogodišnji Realov golman Iker Kasiljas (37), koji već četvrtu sezonu brani u Portu. Znajući da je golmanski hleb s devet kora, sačinio je kompilaciju svojih kobnih pogreški, što je svojevrsna moderna "Apologija" posvećena kolegi s Liverpulovog gola. Solidarnost na delu.

U propratnom tekstu Kasiljas kaže: "Neka digne ruku ko nije pogrešio. Učeći na svojim greškama postajemo čvršći, prihvatajući ih bivamo bolji ljudi".

   
2024 © - Vesti online