Sreda 25.07.2018.
08:08
S. Đurić - Vesti

Sergej glumi mafijaša, Ana Silvanu

Vesti
Odličan poznavalac sedme umetnosti: Sergej Ćetković

Lepa Brena je u serijalu "Hajde da se volimo" tokom 80-ih godina pokazala da osim za muziku ima talenat i za glumu. Ona je prošle godine proslavila jubilej 30 godina od ovog kultnog filma.

- Ja sam veoma rano počela da radim filmove i ta moja ljubav prema filmovima verovatno je krenula od detinjstva. Nastavila se preko naših zaista sjajnih glumaca koji su fenomenalni i koji su obeležili i moje detinjstvo i moju mladost. Volela bih da snimim još jedan nastavak filma "Hajde da se volimo" - rekla je jednom prilikom Lepa Brena.

Uz Brenu i Slatki greh u filmu su igrali neponovljivi Dragomir Bojanić Gidra, Velimir - Bata Živojinović, Svetislav Goncić, Milutin - Mima Karadžić...

U filmu Darka Bajića "Bićemo prvaci sveta" svoje glumačko iskustvo pokazala je i Ana Kokić, koja peva pesmu "Žuto lišće rekom plovi". Pop pevačica se pojavljuje u sceni jedne beogradske kafane u koju naši košarkaši dovode čuvenog Vilijama Džonsa, jednog od osnivača FIBA, a koga igra Džon Sevidž.

Prvi put na filmu

Pevač Aca Lukas oprobao se kao glumac u filmu "Jesen samuraja", u kom je glavna uloga pripala Petru Strugaru.
- Kad sam čuo ko igra u filmu ni jednog jedinog trenutka nisam razmišljao. Jedva čekam da prođe ovo snimanje, pa da mogu da kažem: Ja sam glumio. Ovo mi je izazov i ako se budem pokazao kao dobar glumac, biće i većih uloga - rekao je Aca Lukas tokom snimanja ostvarenja Danila Bećkovića, a po scenariju Dimitrija Vojnova.

Anin lik inspirisan je narodnom pevačicom i kraljicom sevdalinki Silvanom Armenulić, koja je poginula 1976. u saobraćajnoj nesreći. Kokićeva se oprobala i u pozorištu u predstavi "Čekajući ministra", u kojoj glumi konobaricu Lidiju.

- Ovo je za mene novo iskustvo i izuzetno značajna stvar. Ideja da budem angažovana u predstavi potekla je od Milana Pajića kome se dopalo kako sam se snašla u šouu Tvoje lice zvuči poznato. Kada radite na filmu, možete da ponovite scenu, u pozorištu nema vraćanja - rekla je jednom prilikom Ana Kokić.

U glumačkim vodama oprobao se i Sergej Ćetković, koji kaže da mu je mnogo pomoglo iskustvo koje je stekao snimajući spotove za svoje pesme. Pop pevač gostovao je u sitkomu "Andrija i Anđelka", dok u crnogorskoj seriji "Dojč kafe" ima zahtevniju ulogu - glumi mafijaša.

- Nisam oklevao, ali jesam razmišljao da li ću uspeti dobro da dočaram lik tog lošeg momka. Mislim da niko iz moje okoline ne može ni da zamisli mene u takvoj ulozi - kaže Sergej.

Zaplivao u muzičke vode

Glumac Narodnog pozorišta Branislav Tomašević ušao je u muzičke vode objavivši pesmu "Ovo nije kraj". Oduvek je, kaže voleo da peva, ali je taj svoj talenat donedavno zanemarivao.
- U meni je oduvek tinjala ta neka želja, da bih možda voleo da se okušam u tom svetu, pošto se moj tata već skoro pola veka bavi muzikom i, jednostavno sticaj okolnosti je bio takav da su neke druge stvari imale prioritet. Ja sam odlučio da krenem na časove pevanja, da bih nadgradio svoje znanje. Ovo je tek početak ozbiljne priče kojoj želim da se posvetim. Karijera me je odvela u drugom smeru, a ovo je segment koji želim da dodam u život, jer čovek treba da iskoristi sve potencijale koje mu je Bog dao - rekao je Tomašević, koji u hit seriji "Ubice mog oca" glumi lik Miše Zvronika.

2024 © - Vesti online