Ponedeljak 23.07.2018.
19:02
Vestionline

Šegačenje: Novi "Vajt Hart Lejn" iz ptičje perspektive podseća na ve-ce šolju

twitter.com/SpursOfficial
Nešto ovako imate u svom domu: Totenhemov novi stadion iz ptičje perspektive

Prva utakmica na starom stadionu je odigrana 4. septembra 1899, a poslednji meč bio je 14. maja 2017, kada je Totenhem u Premijer ligi savladao Mančester junajted s 2:1. To je bila 2.533 takmičarska utakmica za 118 godina. Već sutradan počeli su radovi posle kojih će kapacitet s 36.284 sedišta biti povećan za još 26.000. 

Totenhem je u prošloj sezoni i domaće i evropske utakmice igrao na Vembliju, a uoči nove uputio je molbu rukovodstvu lige da prvih nekoliko mečeva u kojima treba da bude domaćin igra u gostima jer radovi kasne. Problem je nastao zato što je 15.000 nameštenih stolica moralo da bude uklonjeno i da se izvrši nova porudžbina jer prethodni kontingent nije sadržao potreban pigment u boji koji bi sedišta štitio od loših vrmenskih prilika. Eto, desi se propust i u Engleskoj.

Radovi ipak odmiču. Optimističke prognoze govore da bi Totenhem trebalo da se vrati u svoj dom 15. septembra. Stadion će imati i razna druga čuda koja će oduševljavati gledaoce, kao i hotel pored sa 180 soba. Sve će to, kad se podvuče crta, koštati oko milijardu funti! Klub se na Tviteru pohvalio fotografijama iz ptičje perspektive da bi se videlo da izvorni stadion pravougaonih kontura sada ima ovalni oblik krova.

To su neki šaljivi tviteraši dočekali kao podignutu loptu u odbojci za efektan smeč. Krenulo je šegačenje kojem je zajednička tačka bila da stadion gledano s velike visine liči na - nužnik.

  

2024 © - Vesti online