Ponedeljak 23.07.2018.
20:23
Ž. Marković - Vesti

Nova Zaveštanja i novi članovi

Ž. Marković
Predsednik Đurić, blagajnica Ivana, potpredsednica Sava i sekretarica Milka

U udruženju očekuju da će do kraja jula sve biti odštampano. Promocija Zaveštanja 2018. biće održana posle letnje pauze, 6. oktobra, a mesto i vreme održavanja, biće naknadno objavljeno u "Vestima".

- Imaćemo veoma aktivnu jesen i gledaćemo da omasovimo članstvo, jer u Švajcarskoj ima još dosta talentovanih pisaca i pesnika, koji nisu članovi našeg udruženja - kaže Milisav Đurić, koji je rodom iz Koprivne nadomak Modriče.

Udruženje Srpskih pisaca u Švajcarskoj broji trenutno 35 članova, a izdalo je 14 Zaveštanja, jubilarnu Antologiju Zaveštanja, povodom deset godina uspešnog rada i dve dvojezične knjige poezije na srpskom i nemačkom jeziku.

Uz predsednika Đurića u upravi su i Sava Gajić-Ivić, potpredsednik, Milka Kajganić, sekretar, Ivana Prlina Nikodijević, blagajnik. Upravni odbor čine Sava Ilić, Marko Ružičić, Milenko Gostić i ostali članovi.

Pauza do kraja avgusta

U radu Udruženja srpskih pisaca u Švajcarskoj sledi pauza do kraja avgusta. Sledeća aktivnost ovog udruženja je sastanak koji je zakazan za 25. avgust u prostorijma Srpskog kulturnog društva u Dibendorfu sa početkom u 17.00 časova.

2024 © - Vesti online