Ponedeljak 23.07.2018.
19:23
Ž. Marković - Vesti

Srpski štand u srcu grada

Svake godine se u Lindauu pored Bodenskog jezera u južnoj Nemačkoj održava gradska fešta. Tako je bilo i nedavno, fešta je održana po veoma lepom i toplom danu uz učešće predstavnika više nacija koje žive u ovom gradu. Bili su tu: Grci, Rumuni, Bugari, Rusi, Hrvati i drugi.

Prihod i u humanitarne svrhe

Kako smo saznali, na sledećem njihovom sastanku će odrediti koliko će od zarađenog novca odvojiti za humanitarne svrhe, klupske troškove i obaveze kluba.

Učestvovao je i naš Srpski kulturni klub "Vuk Karadžić" iz Lindaua. Naš klub je, kao i ostali imao štand i to na stalnom mestu u samom centru, ispred stare opštine na Bizmark placu.

To mesto je već poznato svima u gradu i tu se uglavnom najviše okupljaju zbog naših kvalitetnih ćevapa, srpskih kobasica, pića i dobre muzike uživo.

- Kao i svake godine učestvujemo na gradskoj fešti, imamo naš štand.

Mogu da kažem da smo jedan od najposećenijih štandova i dobro smo prošli sa prodajom pića i roštilja. Imali smo čak i našu srpsku muziku uživo, to je dodatno privlačilo goste.

Želim i putem naših novina "Vesti" da zahvalim svima koji su bili kod nas i koje smo sa zadovoljstvom uslužili - kaže Jovica Šeat, predsednik kluba.

On se posebno zahvaljuje članovima kluba koji su neumorno radili. Šeat je bio glavni organizator našeg štanda, a članove kluba je rasporedio na više radnih mesta. Tako su za roštiljem bili Vlajo i Ljilja Mirjanić, Vojkan Milenković i Rajko Anđelković.

Za izdavanje pića su bili odgovorni Luka Stelja i Dejan Antić. U drugim poslovima pomagali s u Rade Jović i Dejan Mizdrak. Dok su na kasama radili Jovica Ćurković, koji je bio odgovoran za kasu za jelo i Predrag Vasić, koji je na drugoj kasi prikupljao novac od prodatog pića.


 

2024 © - Vesti online